Кузьмі Скрябіну сьогодні виповнилося б 53 роки (ВІДЕО)

Новини 17 Серпня, 2021 1 245

Цього дня народився Андрій Кузьменко – відомий український співак, продюсер, телеведучий, шоумен, лідер гурту «Скрябін»

Про це пише Четверта студія з посиланням на Укрінформ.

Він записав 20 студійних альбомів, майже 70 кліпів, організував власне інтернет-радіо, автор кількох книжок та багатьох інших проєктів. Трагічно загинув 2 лютого 2015 року в автокатастрофі біля села Лозуватка на Дніпропетровщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ваша балаканина нікого вже не цікавить: мама Кузьми Скрябіна відповіла “диванним експертам”

Андрій Кузьменко (1968–2015) народився в місті Самбір Львівської області. В дитинстві мріяв стати водієм сміттєвозу, потім – лікарем-неврологом.

Перше музичне потрясіння– пісня The Beatles «Lady Madonna», яку Андрій випадково почув, коли йому було 10 років. «Мене здивувало: наскільки простою здавалася музика й наскільки сильно вона «вставляла», – згадував Кузьма.

Музикою почав займатися з 8 класу. Ходив до музичної школи, грав на фортепіано. Служив в армії, закінчив стоматологічний факультет Львівського медінституту. Але стоматологія йому не подобалася, натомість, все більше захоплювався музикою, зокрема панком. Тут одкровенням був спочатку шотландський гурт The Exploited, потім легендарні «Брати Гадюкіни».

Наприкінці 80-х років Андрій Кузьменко разом із друзями створює гурт «Скрябін» з яким відтоді тісно пов’язує власну долю.

Впродовж тривалого часу Кузьма був ведучим популярних телепрограм «Шанс» і «Шейканемо». У 2006 році видав книгу-автобіографію «Я, «Побєда» і Берлін», яка згодом кілька разів перевидавалась.

Кузьма запам’ятався різним – енергійним, гострим на язик, часом провокативним, різким, епатажним – часом любив напустити на себе мачизму чи пограти роль Мефістофеля, але в душі він був романтиком – тонким і вразливим. Це видно по його кращих піснях: «Мам», «Люди як кораблі», «Квінти», «Радіо любов», «Старі фотографії», «Мовчати», «Місця щасливих людей».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Новояворівську функціонує музей Андрія Кузьменка

Український співак, лідер гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко, відомий під псевдонімом Кузьма Скрябін, загинув у ДТП на Дніпропетровщині 2 лютого 2015 року.

Коментарі

Позначки: ,