У Львові покажуть легендарну стрічку “Земля” Олександра Довженка

Новини 04 Серпня, 2021 239

Легендарна стрічка “Земля” Олександра Довженка у Музеї народної архітектури та побуту у Львові ім. К. Шептицького

у Музеї народної архітектури та побуту у Львові ім. К. Шептицького

У п’ятницю, 6 серпня, у Львові відбудеться кінопоказ легендарної стрічки “Земля” режисера Олександра Довженка.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Музей народної архітектури та побуту у Львові ім. К. Шептицького

Покази просто неба відбуваються у Музеї щоп’ятниці о 20.00 у рамках проєкту Кіно-скансен – ретроспективи старих українських фільмів.

Увечері, о 20.00, у самому серці Музею, на галявині біля ставка, відбудеться показ просто неба легендарного фільму Олександра Довженка “Земля” (1930 р.)

Фільм розповідає про події, пов’язані з колективізацією в Україні наприкінці 20-х років. Авангардистська стрічка, яку було заборонено через 9 днів після виходу в прокат, на міжнародному референдумі кінокритиків у Брюсселі 1958 року була названа одним із 12 найвизначніших здобутків світового кінематографа.

У найбільш авторитетному сучасному рейтингу найкращих фільмів усіх часів, який проводить британський журнал Sight & Sound, в результаті опитування 846 кінокритиків, істориків та режисерів у 2012 році фільм «Земля» посів 171-е місце.

Каса Музею працює до 20.00, тож щоб потрапити на кінопоказ варто прийти заздалегідь.

Після закриття каси здійснити оплату можна буде лише безконтактним способом, за обов’язкової наявності картки з діючою технологією «PayPass» або телефоном через послугу «Google Pay», «Apple Pay».

Коментарі