У Львові готуються до святкового параду на День Незалежності (ВІДЕО)

Новини 07 Липня, 2021 921

На Львівщині до війська відправлять 175 осіб

У параді візьмуть участь майже 4 тисячі військових

За лаштунками параду. В Україні триває підготовка до військового параду з нагоди 30-ї річниці Дня Незалежності України, який відбудеться 24 серпня на Хрещатику.

Як готуються учасники параду, бачила журналістка “5 каналу”, пише Четверта студія.

Цьогоріч участь у ньому візьмуть понад 4 тисячі військовослужбовців, а також буде представлено 250 одиниць озброєння та пів сотні літальних апаратів.

Більшість парадних розрахунків становитимуть Збройні сили України, найбільше військовослужбовців представить Національна академія сухопутних військ Петра Сагайдачного, що у Львові. Звідти до столиці відрядять 350 курсантів.

На плацу військової академії підготовка до параду розпочинається о 7:00. Курсанти завзято муштрують новий стройовий крок. Тренуються – двічі на день. Уранці та ввечері.

До парадних розрахунків обрали фізично підготовлених курсантів, зі зростом не нижче як 170 сантиметрів. Престижно бути серед найкращих армійців України. У цьому переконаний курсант академії Арсеній. Розповідає: марширувати на головному параді країни мріяв із дитинства.

“У дитинстві, коли сидиш дивишся телевізор і бачиш, коли хлопці крокують, то аж так бере за душу, і ти думаєш, хочеться мені так само бути там”, – каже курсант Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного Арсеній Слуцький.

24 серпня в Києві на Хрещатику парадним маршем пройдуть 350 курсантів та офіцерів Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного. Це два парадних розрахунки. “Коробка” у червоних беретах представлятиме академію, у зелених – сухопутні війська.

“Це курсанти факультету ракетних військ та артилерії, вони будуть крокувати у парадній формі. Другий парадний розрахунок представлений факультетом застосування військ, оперативного забезпечення та Інститутом психологічної підготовки. Даний передрозрахунок буде крокувати в бойовому спорядження зі зброєю, у бронежилетах”, – наголошує викладач кафедри вогневої підготовки Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного Олександр Онищук.

Найважче, зізнаються курсанти, ідеально відточити новий парадний крок та синхронну ходьбу з усіма курсантами. Кожна колона має старшого офіцера, який уже крокував на святкових парадах. Правила – однакові для всіх.

“Під час проходження треба буде тримати посмішку, бути розслабленим і налаштованим позитивно, не бути напруженим. Колектив дуже згуртувався, раніше було суперництво між факультетами, а зараз вона стала одним організмом, і всі працюють на результат”, – додає Олександр Онищук.

Ще 2 тижні курсанти проходитимуть підготовку на плацу рідної академії, далі військових чекають інтенсивніші підготовки з іншими учасниками пораду на смузі Антонова та Хрещатику.

“Вся держава може побачити могутність наших військовослужбовців, побачити армію у всій красі, побачити тих синів своєї держави, яких вона виховує, і могутність своєї держави”, – підсумував курсант Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного Сергій Янковський.

Коментарі

Позначки: ,