На Львівщині обмежать рух великовагових вантажівок у спеку (ФОТО, ВІДЕО)

Галерея 18 Червня, 2021 172

На Львівщині обмежать рух великовагових вантажівок у спеку

Водіям великовагових вантажівок заборонили їздити дорогами загального користування у спеку. Це потрібно задля збереження дорожнього покриття. Про необхідність обмеження руху вказуватимуть спеціальні знаки. Заборона стосується вантажівок загальною масою понад 24 тонни.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Відповідне розпорядження впровадили ще 1 червня. Однак воно діє лише за умови, що температура повітря піднімається до 28 градусів і вище. У цей час водії можуть перечекати спеку на майданчиках для відстою.

Один із них розташований у селі Гамаліївка, поблизу Львова. Аби дотриматись теплового режиму, у Гамаліївці зупинився водій із Ковеля Іван Паладян. Він везе деревину до Італії. Його машина загалом важить понад 27 тонн.

“Всі стоять і ми стоїмо, от і все. В нас 28 градусів, а це означає, що не можна їхати. Цілий день стоїш, а вночі їдеш”, — каже Іван Паладян.

Поряд, на узбіччі, стоїть вантажівка Ростислава Попеля.

“З природою не посперечаєшся. Зручно чи не зручно, а є норми, які треба виконувати”, — каже водій.

Для автомобілів, що важать понад 24 тонни, на Львівщині визначили більше 50 майданчиків для денного відстою.

На дорогах Львівщини обмежили рух вантажівок

На дорогах Львівщини обмежили рух вантажівок

“Вони рівномірно розташовані по всій території області. Пріоритетними є дороги міжнародного і національного значення, де рух є найбільш інтенсивним. Ці майданчики розташовані або неподалік від АЗС, або ж біля сервісів для того, щоб водії вантажівок не в полі зупинялись, а мали можливість скористатися необхідними для них послугами. Це 1200 паркомісць”, — каже речник обласної служби автомобільних доріг Іван Бондар.

На Львівщині обмежать рух великовагових вантажівок у спеку

На Львівщині обмежать рух великовагових вантажівок у спеку

Обмеження не стосується тих водіїв, які перевозять небезпечні вантажі, ті, що швидко псуються, а також живих тварин і птицю.

Коментарі

Позначки: ,