Екс-секретар Львівської міськради Анатолій Забарило став головою Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби

Новини 18 Червня, 2021 47

Анатолій Забарило

У Львівській облраді відбудеться нагородження переможців конкурсу іспаномовних репортажів про Україну

У вівторок, 22 червня 2021 року, о 15:00, в кім №307Львівської обласної ради (вул. В. Винниченка 18, 3-тій поверх) відбудеться нагородження переможців конкурсу іспаномовних репортажів про Україну.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської облради.

Конкурс відбувся у березні-травні цього року з ініціативи Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби (Львів) у співпраці з Асоціацією «ConUcrania» (Мадрид, Іспанія) в рамках проекту «Україна іспанською мовою». Проект було започатковано у листопаді 2020 року з нагоди «Тижня пам’яті жертв Годомору».

Метою конкурсу є поширення інформаційних матеріалів про Україну та формування позитивного іміджу нашої країни в іспаномовному світі.

Сьогодні іспанська мова є рідною для понад пів мільярда мешканців планети, які проживають в Іспанії і у більшості країн Латинської Америки. Іспанська мова є другою за значенням мовою міжнародного спілкування.

До участі в конкурсі допускалися художні репортажі іспанською мовою на різноманітну тематику, присвячену історії та сучасності України. Відібрані Конкурсною комісією тексти опубліковано на інтернет-сторінці «СonUcrania» (https://conucrania.com/) та оприлюднено в соціальних мережах. За кожен репортаж могли проголосувати читачі.

Участь у конкурсі взяли понад 200 учасників. Переможців було обрано шляхом підрахунку балів, отриманих від Конкурсної комісії і від читачів. У підсумку переможці отримають декілька грошових винагород від Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби – першу премію, дві других і три третіх.

У нагородженні візьмуть участь голова Львівської обласної ради Ірина Гримак і голова Міжнародного товариства українсько-іспанської дружби Анатолій Забарило.

Коментарі

Позначки: ,