В Україні планують пом’якшити карантин (ВІДЕО)

Коронавірус 26 Травня, 2021 336

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Однією з вимог послаблення карантину є наявність негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19

В Україні планують пом’якшити карантин. Йдеться про дозвіл проведення масових культурних заходів, зняття обмеження щодо роботи кафе, ресторанів і барів, дозвіл перетину кордону іноземцям деяких держав. Утім, послаблення можливі за наявності, зокрема, негативного тесту на COVID-19.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час засідання уряду 26 травня, пише Четверта студія з посиланням на ТСН.

За його словами, пропонується розширити можливості для проведення концертних масових, культурних заходів, дозволити працювати різним типам засобів розміщення і зняти тимчасові обмеження для закладів харчування та самоізоляції громадян. Також можуть дозволити перетинати кордон іноземцям деяких держав.

Водночас послаблення можливі за одної з цих умов:

негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19,

експрес-тест на антиген, зроблений не більше ніж за 72 години до проведення заходу,

наявність документа, який підтверджує проходження повного курсу вакцинації від COVID-19.

Ці умови поширюються і на усіх відвідувачів, і на співробітників.

“Доручити Міністерству охорони здоров’я, МЗС, Мінфіну, Мінекономіки, Мін’юсту та секретаріату Кабміну у дводенний термін оформити зазначене рішення актом Кабміну відповідно до регламентних вимог і подати на підписання прем’єр-міністру України”, – додав Ткаченко.

Нагадаємо, у НАН кажуть, що в Україні продовжує зменшуватися кількість нових виявлень коронавірусу. Очікується, що ця тенденція фіксуватиметься і протягом наступних двох тижнів.

Коментарі

Позначки: ,