Романовська розповіла про припинення авіасполучення Львова з Мінськом (ВІДЕО)

Новини 25 Травня, 2021 493

Airbus A320 Wizz Air в аеропорту Львів. Фото: Василь Садовий

Міжнародний аеропорт “Львів” поки не отримав офіційної інформації від Державіаслужби про припинення сполучення з Білоруссю.

Про це у коментарі Суспільному розповіла генеральна директорка аеропорту Тетяна Романовська, пише Четверта студія.

“Ми поки не маємо рішення, що ранковий рейс (25 травня, — ред.) був останній. Спочатку має бути відповідне рішення уряду, тоді має бути виданий документ Державіаслужбою про заборону польотів NOTAM. Зараз чекаємо”, — розповіла Тетяна Романовська.

На сайті аеропорту є інформація про ранкові рейси на приліт та відліт заплановані на 26 травня. Авіасполучення у цьому напрямку здійснює білоруська компанія “Бєлавіа”. Рейси відбуваються практично щодня.

“Авіакомпанія одна із перших відновила авіасполучення між Львовом та Мінськом під час пандемії. В принципі, вони стабільно трималися, були 3-4 рейси щотижня. Літали невеликі літаки із заповненістю 70-80%. Зараз це рейси щоденні”, — пояснила Романовська.

Вирішувати питання із пасажирами, які вже купили квитки, за словами Тетяни Романовської, має авіакомпанія. Як це відбуватиметься наразі не повідомляють.

“Швидше за все пасажири, які летіли транзитом через Мінськ, летітимуть турецьким LOT. А влітку відкриє компанія AirBaltic прямі рейси, тобто рейси будуть виконуватися балтійською авіакомпанією”, — розповіла Тетяна Романовська.

Окрім цього, компанія “Бєлавіа” є стабільна у плані виконанні польотів. Аеропорт відновив авіасполучення з ними у 2016 році.

Тим часом у своєму Telegram-каналі мер Львова Андрій Садовий повідомив, що у вівторок, 25 травня, у Львові приземлився останній рейс з Білорусі.

“У Львівському аеропорті приземлився останній рейсовий літак з Білорусі. Наше небо закрите для диктаторських режимів, але на цьому не треба зупинятись”, — написав Садовий.

Коментарі

Позначки: , ,