На Волині другу добу горить сміттєзвалище (ФОТО, ВІДЕО)

Галерея 13 Травня, 2021 560

На Волині другу добу горить сміттєзвалище

Другу добу рятувальники ліквідовують займання на сміттєвому полігоні неподалік села Кадище, що входить до Цуманської територіальної громади. Вогонь поширився на самосійні дерева. Вигоріло близько п’яти гектарів лісу.

Наразі вдалося локалізувати займання, але окремі осередки знову займаються.

Сміттєзвалище загорілося напередодні 11 травня орієнтовно об 11:00, – розповів Суспільному майстер лісу Андрій Гламазда, пише Четверта студія.

На місці пожежі організували цілодобове чергування.

Вогонь перекинувся на соснові насадження через вітряну погоду. До сосен лісництва вогонь не дістався.

Зі слів майстра лісу, пожежа могла виникнути через підпал. “Людям не доходить, скільки не говори. Штрафують, ловлять, того оштрафували – не палить. Другий приїжджає, підпалили, наробили такої біди”, – каже Андрій Гламазда.

Як розповіла Суспільному речниця волинської поліції Ольга Бузулук, за фактом пожежі розпочали кримінальне провадження. У поліції розглядають кілька версій виникнення пожежі. Основна – самозаймання.

Наразі на сміттєзвалищі досі працюють рятувальники та лсівники. Як розповів оди з працівників варти Олександр Тимощук, одна пожежна машина вміщує 2,5 тонни води. Кілька разів на день цистерну наповнюють водою і повторно поливають сміттєзвалище.

Селищний голова Цуманя Анатолій Дорошук каже, що в радіусі кілометра є кілька домогосподарств. З його слів, люди могли опинитися в небезпеці, якби вогонь швидко не приборкали.

Нагадаємо, наприкінці березня в один день горіло одразу кілька гектарів земель запасу та очерету в різних районах області. Дві з трьох пожеж теж відбулися у Цуманській громаді. Тоді вигоріло близько трьох гектарів землі.

Коментарі

Позначки: , ,