На Львівщині на ремонт місцевих доріг витратять 1,3 млрд гривень

Новини 08 Квітня, 2021 1 267
На Львівщині триває ремонт доріг

На Львівщині триває ремонт доріг

Органам місцевого самоврядування доручили визначити проблемні ділянки на місцевих дорогах для їх ремонту та забезпечити благоустрій

Сьогодні під час наради  голови Львівської ОДА Максима Козицького та голови Львівської обласної ради Ірини Гримак з головами райдержадміністрацій розглянули питання ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування Львівщини.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Заступник директора департаменту дорожнього господарства Микола Одиноцький зазначив, на цей рік для ремонту місцевих доріг скерували 1, 3 млрд гривень.

“Цього року в області заплановано ремонт 71 об’єкту, загалом 515 кілометрів доріг як місцевого, так і державного значення.  Також  триває реалізація двох масштабних проектів – “Мале карпатське коло” та дороги прикордоння.  На місцевих дорогах вже стартував ремонт, на сьогодні проводять ремонт  таких об’єктів: Рава-Руська –Гайок, міст у Крушельниці, Турка-Східниця, Садковичі –Чернихів. Щодо державних доріг – Жовква – Кам’янка, Київ – Чоп тощо”,  – наголосив Микола Одиноцький.

Також він зазначив, експлуатаційне утримання доріг місцевого значення проводять три компанії – ПП “Рома”, ДП “Львівський облавтодор”, БК “Віаком”.

“На території колишніх Бродівського та Радехівського районів триває процедура закупівлі для визначення підрядника з експлуатаційного утримання, оскільки із попереднім розірвали угоду. До кінця квітня плануємо її завершити”, – додав Микола Одиноцький.

За підсумками наради, органам місцевого самоврядування доручили провести обстеження доріг місцевого значення для визначення найбільш проблемних ділянок, на яких необхідно виконати  роботи з ліквідації аварійної ямковості. Пропозиції скерувати у департамент дорожнього господарства.

Окрім того, забезпечити проведення робіт з благоустрою автомобільних доріг загального користування та їх складових, а саме прибирання придорожніх смуг та зупинок громадського транспорту.

Коментарі

Позначки: , , ,