РНБО має зосередитися на кризі вакцинації в Україні та порушенні Росією режиму тиші на Донбасі, – Геращенко

Новини 11 Березня, 2021 44
Ірина Геращенко. Фото 4studio

Ірина Геращенко. Фото 4studio

“Європейська Солідарність” попри опозицію до влади підтримує всі кроки, спрямовані на захист територіальної цілісності, суверенітету України, боротьбу з агентами впливу Росії. Тож Рада нацбезпеки має зосередитись на цих питаннях, а також розглянути питання провалу вакцинації в Україні.

Про це сказала співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко в ефірі телеканалу “Прямий”, пише Четверта студія.

“Щодо Ради національної безпеки і борони України, попри те, що ми знаходимося в опозиції до діючої влади, до Зеленського і його команди, всі дії цієї влади, спрямовані на захист територіальної цілісності, суверенітету України, на боротьбу з агентами впливу Російської Федерації, ми підтримуємо”, – зауважила депутатка.

Вона не стала прогнозувати, які саме питання будуть розглядатися на найближчому засіданні РНБО, водночас назвала декілька напрямків, на яких важливо зосередитися.

“Для мене очевидно, що таким глобальним питанням, які варто обговорити на цьому важливому майданчику, є провал вакцинації. Це також вже питання національної безпеки, тому що ми ніколи не повернемося до нормального життя, якщо в день у нас будуть вакцинувати по 500 людей і вакцина буде просто пропадати”, – підкреслила Ірина Геращенко.

За її словами, другим важливим питанням залишаються безпекові загрози на фронті. “Ми бачимо, що немає там ніякої тиші”, – додала вона.

“Кримська платформа”: ми підтримуємо будь-яку ініціативу, яка активізує у міжнародному полі питання Криму. Але наповнювати будь-які ці ініціативи потрібно конкретним змістом”, – також зазначила депутатка.

“Сьогодні ми бачимо заблоковане з боку Російської Федерації звільнення заручників, заблоковані безпекові питання. Очевидно, це потребує серйозної дискусії на Раді нацбезпеки і оборони”, – підкреслила представниця “Європейської Солідарності”.

Коментарі

Позначки: , , ,