Влада Зеленського не бореться з епідемією, а заробляє на ній, – нардеп

Коронавірус 06 Лютого, 2021 110

Марія Іонова

Влада Зеленського розповідає про близький старт початку вакцинації від коронавірусу прагнучи показати перемоги, але замовчує загальні терміни, які знадобляться для проведення вакцинації більшості українців.

Про це написала народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Марія Іонова на своїй сторінці в мережі Facebook, передає пресслужба фракції.

“Влада видає за успіх те, що в Україні ось-ось почнеться вакцинація. Але ж важливіше, коли вона набере реальних обертів і коли закінчиться. Видання The Economist пише, що реально масова вакцинація в Україні стартує у 2023 році. І я набагато більше довіряю цьому джерелу, аніж очільнику МОЗ Степанову”, – повідомила вона.

“Вчора представники Pfizer офіційно підтвердили, що українська влада подала заявку на вакцину тільки в кінці року, а представники більшості країн укладали договори з ними ще на початку літа. Отже, реєстрацію іноземної вакцини можна було провести ще пів року тому. Однак бажання влади заробити на цьому виявилося вище за національні інтереси”, – додала Іонова.

Представниця “Європейської Солідарності” звернула увагу на зростання навантаження на лікарні через нові штами COVID-19.

“Тим часом на заході країни вже почалася нова хвиля епідемії, викликана, вочевидь, більш заразними та смертоносними штамами “другого покоління”. Захворюваність подекуди вища, аніж в кінці року. Зростання завантаження лікарень в Івано-Франківській області за останні пару тижнів – понад 100%. Але які саме штами лютують – міністр Степанов не скаже, адже вірусні геноми в Україні досі ніхто не секвенує. Напевно тому, що на цьому важко заробити”, – зазначила народна депутатка.

Також Іонова підкреслила, що, за інформацією соціологічних служб, матеріальне забезпечення медичних працівників під час пандемії практично не змінилось.

“За результатами опитування соціологічної компанії Active Group під час пандемії коронавірусу заробітна плата у 37% медиків зросла незначно, а у 45% взагалі не змінилася. На зарплаті медикам теж не заробиш, скоріше втратиш”, – наголосила вона.

“По факту, з епідемією влада не бореться – вона на ній заробляє. Те, що для простого українця – смерть, для влади – забезпечена старість”, – резюмувала Іонова.

Коментарі

Позначки: ,