В Україні пропонують ввести «шаховий» карантин

Новини 03 Грудня, 2020 248

Ілюстрація: 112 Україна

«Шаховий» карантин, який міг би стати виходом з ситуації. Якби влада думала.

Як пише «Четверта студія», про можливість введення «шахового карантину» і його переваги, написав на своїй сторінці у ФБ Андрій Смолій.

«Позиція 1. Ми дійшли до ситуації, коли влада так чи інакше буде вводити повний «локдаун», і тут при всьому небажанні, вже сході немає куди зволікати. Або робити, або медична система країни, а з нею і сотні тисяч наших громадян просто будуть приречені на важкі випробування. А тисяч людей можуть просто не вижити.

Позиція 2. Економіка країни, яка доведена владою Зеленського «до ручки» також має якось вижити, а з нею і мільйони людей, які залежні від малого та середнього бізнесу, знищення якого призведе до масового безробіття, а от і повного знищення фінансових можливостей людей. «Заходи» що пропонують «слуги» – не вихід.

Позиція 3. Маємо розуміти, що без вакцинації в Україні епідемія ще буде довго. Ми не Велика Британія та не США, а влада навіть не намагається отримати вакцину якомога швидше. Тобто нам доведеться чекати ще довго, як мінімум до літа 2021 року, а за песимістичними прогрюнозами вакцину отримаємо аж ввосени. За цей час країні ще довго доведеться вводити «локдаун», а економіка та бізнес просто не виживуть», – пише Смолій.

Він наголошує, що «виходом з ситуації може стати так званий «шаховий карантин». Тобто, щоб жорсткі карантинні заходи впроваджувались ТИЖДЕНЬ ЧЕРЕЗ ТИЖДЕНЬ. Отже, один тиждень сидимо дома, інший тиждень працюємо. Це дасть можливість частково розвантажувати медичну систему, а з іншого боку – не знищити до кінця малий та середній бізнес та дати людям заробити кошти для своїх сімей.

Фактично мова йде про баланс, що дозволяє вижити країні».

Як зазначається, «зараз влада хоче відправити країну на 3-4 тижневий локдаун, проте вже за декілька тижнів після нього ми повертатимемось до тих самих показників, і країну доведеться закривати знову, а отже зупиняти економіку на місяці.

Варіант «шахового» локдауну дасть можливість розтягнути його на довший період не піддаючи особливим ризикам економіку. Так, буде погано, але «пацієнт» житиме».

Якщо влада хоча б частково хоче врятувати ситуацію, потрібно не затягувати, не гратися, не закривати країну на місяці, не добивати медичну систему, а думати і розглядати різні варіанти».

 

«Шаховий» карантин, який міг би стати виходом з ситуації. Якби влада думала.

Позиція 1. Ми дійшли до ситуації, коли…

Опубликовано Андрій Смолій Четверг, 3 декабря 2020 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,