Карантин: департамент освіти та науки Львівської ОДА презентував новий офіційний сайт

Новини 12 Червня, 2020 311

Карантин: департамент освіти та науки Львівської ОДА презентував новий офіційний сайт

Оновлений сервіс дозволяє реєструвати дитину не з моменту народження, а за рік до вступу в садок

Сьогодні, 12 червня, директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска спільно із розробником презентували новий офіційний сайт департаменту. Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА. 

“Перед нами було завдання, щоб сайт коректно відображався на усіх гаджетах та був зручним у користуванні. Важливо, що вгорі  сайту є відображення у формі контрасту, тобто для людей з вадами зору, ну і звичайно, це наповнення інформацією. Оскільки сам сайт консолідує напрочуд багато інформації з різних джерел, тому ми робили акцент, аби максимально швидко користувач міг отримувати необхідну інформацію. Для тих, хто використовує  інформацію з прив’язкою до департаменту, то внизу сайту є закладка “Візуалізація”, це дозволяє зручно використовувати символіку департаменту, посилаючись на джерело. Надалі ми сайт обслуговуватимемо і усі технічні нюанси, які виникатимуть будемо вирішувати”, – зазначив  розробник сайту,  керівник компанії “Українські Інтерактивні Технології” Віктор Притулко.

Ознайомитись  із новим сайтом та переглянути оновлену інформацію можна за посиланням.

«Сайт почали розробляти ще раніше. Зрозуміло, що стара платформа віджила своє існування. Ми намагались наповнити ресурс всім необхідним, що відображає діяльність освіти Львівщини. Щоб було зручно і доступно, а головне іноваційно”, – наголосив Олег Паска.

Окрім того, Віктор Притулко акцентував увагу на оновленому електронному сервісі реєстрації дітей у чергу до закладів дошкільної освіти Львівщини.

“Під час розробки нового сайту електронної черги був змінений принцип формування самої черги. У попередній системі враховувався параметр пріоритету, тобто батьки могли реєструвати дитину в кілька закладів дошкільної освіти  і мали завдання виставити пріоритет закладу, який важливіший, а в кінці це враховувалось до рейтингу. У результаті, батьки, які не вгадали з пріоритетом, не потрапляли у чергу, тому нам поставили завдання виключити цей параметр. Коли ми його виключили і перенесли частину інформації з попередньої бази, відповідно змістилась черга. Тому,  аби у цьому році дітей злагоджено зарахувати в садок, заклади, в яких та ситуація проблематична, можуть користуватись записами, які мали у попередній системі”,- наголосив Віктор Притулко.

Відтепер оновлений сервіс дозволяє реєструвати дитину не з моменту народження, а за рік до вступу в садок.

“Батьки можуть реєструвати дитину у три заклади. Щоб не створювати паніки і ажіотажу, тепер реєстрація в садок працюватиме з року в рік, тобто якщо дитина має іти в садок у 2021 році, то черга для реєстрації буде відкрита 1 жовтня поточного року. Таким чином батьки матимуть вісім місяців для того, щоб реєструвати дітей та подавати відповідні сканери документів. Далі заявка потрапляє на модерацію до адміністраторів конкретного закладу і вони визначають, чи дотримані вимоги відповідно до положення про електронну чергу. Алгоритм є автоматичним, єдине, що впливає на чергу – це наявність пільг, тобто кожен заклад визначає кількість місць загалом і пільгові. Відтак, коли є пільговики то вони потрапляють спочатку в пільгові місця, якщо квота заповнена, то пільговик стає відповідно в загальну чергу”, – наголосив Віктор Притулко.

Коментарі

Позначки: ,