Прем’єр Польщі заявив Юнкеру про “кількадесят тисяч утікачів від війни в Україні”

Новини 10 Січня, 2018 42

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький

У Польщі процедури надання політичного притулку є досить жорсткими і небагато осіб отримало статус біженця в Польщі

Однак, у Польщі є понад мільйон українських трудових мігрантів, з яких кількадесят тисяч – це утікачі з територій, охоплених війною.

Про це після зустрічі з президентом Євроради Жаном-Клодом Юнкером у Брюсселі, представляючи власні аргументи щодо небажання приймати біженців з Близького Сходу та Північної Африки, заявив прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Я представив нашу позицію трохи в іншому світлі. І справді, наші процедури надання притулку є досить жорсткими, оскільки на пальцях однієї руки у переносному значенні можна порахувати осіб, які отримали такий статус. Однак, ми показали тисячі прохань про надання притулку, які подаються в Польщі”,- заявив Моравецький.

Він повідомив Юнкеру, що свого часу Польща прийняла тисячі біженців з Чечні, які втікали звідти від двох воєн, а зараз має справу з наслідками російсько-української війни.

“Я говорив також про проблему російсько-української війни, яка призвела до того, що маємо понад мільйон осіб з України, які загалом є трудовими мігрантами. Однак, якщо дуже серйозно вивчити статистичні дані, то принаймні кільканадцять чи декілька десятків тисяч – це особи з територій, охоплених війною, без даху над головою, типові утікачі з території східної України”,- заявив Моравецький.

Він зазначив, шо Польща не змінює своєї позиції у питанні біженців і не прийматиме у себе мігрантів з півдня.

Польський прем’єр також поінформував, шо під час розмови він обговорив з Юнкером питання реформування судочинства в Польщі. Він навів аргументи щодо необхідності змін в судовій системі країни. Водночас, він фактично визнав, шо йому поки що не вдалося переконати Юнкера до своєї позиції.

Моравецький і Юнкер домовилися незабаром продовжити дискусію, аби це “принесло результат до кінця лютого”.

 

Коментарі