На Яворівщині вшанували пам’ять воїна-добровольця Мар’яна Корчака

Новини 13 Березня, 2020 395

Ілюстрація з відкритих джерел

Сьогодні, 13 березня, на передодні Дня добровольця України на Яворівщині вшанували пам’ять воїна-добровольця Мар’яна Корчака.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу Яворівської РДА.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Андрій Шумський, голова районної ради Володимир Сичак, батьки Героя України, родичі, друзі, односелеці та небайдужі мешканці Яворівщини спільною молитвою вшанували світлу пам’ять Героя.

Місцеві священнослужителі відправили панахиду за упокій Мар’яна, опісля керівництво району запалили лампадки та поклали квіти до могили Героя України.

“Сьогодні ми разом зі всією Україною схиляємо голови перед Героєм, який поліг на захисті української державності та ще раз усвідомлюємо, якою ціною нам дається мир у країні”, – йдеться у дописі.

Довідка: Мар’ян Корчак ( “Хитрий”) народився 6 вересня 1995 року в смт Шкло, що на Львівщині.

Був троюрідним братом відомого журналіста Георгія Гонгадзе.

У 2016 році приєднався до Національно-Визвольного Руху “Правий сектор”. Влітку цього ж року, у складі 1-ї ОШР ДУК ПС, відправився на фронт.

25 травня 2018 року, в результаті артилерійського обстрілу українських позицій друг «Хитрий» загинув. У нього залишилися батьки, брат і сестра.

Вічна слава воїну-добровольцю другу “Хитрому”, який честю та правдою захищав терени своєї Батьківщини і загинув смертю Героя.

Коментарі

Позначки: ,