У Львові суд обрав запобіжний захід підозрюваному у підпалі авто журналістки

Новини 14 Лютого, 2020 786

Власкору Радіо Свобода у Львові спалили автомобіль, фото Василя Терещука

Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у підпалі авто львівської журналістки Галини Терещук – тримання під вартою на 60 діб або 420 400 грн застави.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на “Діло”.

Також підозрюваного зобов’язали здати паспорт для виїзду з України.

На лаві підсудних сьогодні опинився раніше судимий львів’янин Вадим Дмитренко. Суддя у цій справі – Віталій Стрельбицький.

Як передає кореспондент ІП «Діло» із зали суду, підозрюваний своєї вини не визнає. «Я не погоджуюсь. Ніяк не пов’язаний з цим», – сказав підсудний.

Прокурор Тарас Ковальчук зазначив, що Дмитренко є організатором підпалу автівки. Сам Дмитренко усі звинувачення відкидає і каже, що не знайомий із виконавцем. «Я його вживу не бачив, того чоловіка, хто це зробив. Про те, що перешкоджав журналістському розслідуванню, і мови не може бути», – зазначив підозрюваний.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що 48-річному безробітному, раніше судимому львів’янину, (відомому у кримінальному світі за контрабандні схеми, а також розкрадання палива з Львівської залізниці) у замовленні підпалу повідомлено про підозру.

З власних джерел прокуратури Львівської області журналісти ІП «Діло» також дізналися, що ім’я поліцейського, який причетний до підпалу машини Галини Терещук – Михайло Чердак. За оперативною інформацією, він втік за кордон. Водночас суддя Галицького районного суду міста Львова В. В. Стрельбицький задоволив клопотання прокуратура Львівської області та надав дозвіл на затримання фігуранта, який перебуває у розшуку, та доставлення його до суду для обрання запобіжного заходу

Нагадаємо, йдеться про інцидент, який стався у ніч на 30 січня 2020 року на вул. Кубійовича у Львові.

Додамо, загалом уже трьом підозрюваним у підпалі авто львівської журналістки повідомлено про підозру. Сьогодні у Галицькому суді Львова обирали запобіжний захід раніше судимому львів’янину Вадиму Дмитренку.

У Львові суд обрав запобіжний захід підозрюваному у підпалі авто журналістки. Фото: Діло.

У Львові суд обрав запобіжний захід підозрюваному у підпалі авто журналістки. Фото: Діло.

Коментарі

Позначки: , ,