Вибори в ОРДЛО у жовтні в умовах російської агресії призведуть до дестабілізації ситуації в країні, – нардеп

Новини 04 Лютого, 2020 73
Вибори в ОРДЛО у жовтні в умовах російської агресії призведуть до дестабілізації ситуації в країні. Фото: відкриті джерела.

Фото: відкриті джерела.

Заяви помічника Зеленського Єрмака про проведення переговорів щодо виборів в ОРДЛО в жовтні є неприпустимими.

Про це заявила народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Вікторія Сюмар в ефірі телеканалу «Прямий», пише “Четверта студія”.

«Ключова бомба знову-таки закладена у виборах в ОРДЛО. Якщо влада… і про це, до речі, було анонсовано радником президента Андрієм Єрмаком, якого сьогодні називають надзвичайно впливовою людиною, напевно, найбільш впливовою на президента Зеленського. І це людина, яка веде прямі переговори з російським куратором України Дмитром Козаком. Він анонсував фактично, що вже наступного тижня можуть сторони вийти на домовленості про проведення виборів в ОРДЛО. І від того, якими будуть умови цих виборів, залежить дуже серйозно внутрішньополітична ситуація в Україні», – заявила Сюмар.

Парламентар наголосила, що українське суспільство не дозволить владі реалізувати сценарій капітуляції.

«А от те, як поставиться українська армія до того, що фактично багатотисячні українські жертви будуть принесені… будуть обнулені в догоду росіянам, – це серйозне питання. Як будуть ставитися українські військові і українські ветерани до фактично теми здачі українських інтересів в ході цієї виборчої кампанії – це може призвести до дуже різних, радикальних і кардинальних рухів. І зрештою, місцеві ради по-різному можуть ставитися до цих процесів», – підкреслила політик.

Коментарі

Позначки: , ,