У Львові демонтовують скляну добудову до вілли Бачевського

Новини 03 Лютого, 2020 245

У Львові демонтовують скляну добудову до вілли Бачевського. Фото Андрій Москаленко

На заступника мера Львова Андрія Москаленка подали до суду

Скляну добудову до вілли Бачевського демонтовують. Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко у себе на сторінці у мережі Фейсбук, пише Четверта студія.

«Шпаківню» демонтовують. Перемога. Про всі деталі на брифінгу згодом. Так, це саме вілла Бачевських. І саме той об’єкт, де на мене подали до суду за штраф за незаконну добудову, і ще багато всього”, — повідомив Андрій Москаленко.

Нагадаємо, на власника вілли — юридичну особу, адміністративна комісія, створена при виконавчому комітеті ЛМР щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини, наклала максимальний штраф в розмірі 170 тис. грн через встановлення скляної надбудови в будинку на вул. Вітовського, 35а (вілла Бачевського). Юридична особа подала позов до суду на заступника міського голови Львова з питань розвитку.

«Шпаківню» демонтовують. Перемога. Про всі деталі на брифінгу згодом☝️П. С. Так, це саме вілла Бачевських. І саме той об’єкт, де на мене подали до суду за штраф за незаконну добудову, і ще багато всього…

Опубліковано Andriy Moskalenko Неділя, 2 лютого 2020 р.

Вілла Бачевського — пам’ятка архітектури місцевого значення, збудована у 1926 році. Архітектор — Вітольд Якімовський. У міжвоєнний час у цьому будинку на вулиці Pełczyńska, 35 (нині вул. Вітовського) проживав власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. У часи панування Польщі тут розміщувався почесний консулят Австрії, а в часи СРСР — дитячий садок.

Коментарі

Позначки: , , ,