У Львові родини Небесної Сотні вимагають справедливого суду для беркутівців (ФОТО)

Новини 27 Грудня, 2019 622

Родичі Небесної Сотні вимагають справедливого розлідування у суді, Львів, 27.12.19, фото 4studio

Сьогодні, 27 грудня, Київський апеляційний суд розглядає скаргу на запобіжний захід колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілах під час подій на Майдані у 2014 році, пише 4studio.

Попри те, що суд відбувався у Києві, близько десятка родин Небесної Сотні прийшли до судової зали Шевченківсього районного суду у Львові: люди банально не встигають дістатись до столиці вчасно, бо засідання постійно скасовують чи переносять, тож тут відбувається відотрансляція.

Родичі загиблих не полишають надії на справедливість та скерували клопотання, аби їхні думки було враховано під час винесення вироку фігурантам справи Олегу Янішевському, Сергію Зінченку та Павлу Аброськіну, які зараз перебувають у СІЗО.

“Ми не можемо допустити, аби жертва наших близьких була марною, вони вірили в те, що їхня участь у Майдані змінить долю країни. А що ми маємо тепер? Вбивці, які прицільно цілились у груди і голови простих людей, можуть не понести покарання і спокійно виїхати на проживання в Росію. Якщо так відбудеться, то ми вже ніколи не знайдемо хто за цим стоїть”, – переконана дружина Героя Небесної Сотні Андрія Дигдаловича Наталія Дигдалович.

У ситуації, яка склалась, батько Героя Небесної Сотні Анатолія Жаловаги  Григорій, вбачає російський слід і закликає нинішню владу не допустити реваншу:

“Ми дуже важко виборювали своє право на незалежність, а наші близькі поклали за це свої життя. Протягом 5 років ми здобули чимало, а тепер це все нівелюється раз за разом. Розділення країни й стикання лобами вигідне хіба нашому ворогові і ми повині не допустити їхнього реваншу”, – сказав у коментарі 4studio пан Григорій.

“Усі, хто тут зібрались, однозначно за мир, але цей мир має бути не за всяку ціну. Людям, яких зараз хочуть віддати Росії, вже фактично доведена їх вина у злочинах проти Небесної Сотні”, – резюмував він.

Нагадаємо, 9 грудня в Парижі відбулась так звана Нормандська зустріч, де  зібрались лідери Франції, Німеччини, України та Росії. ​На зустрічі сторони, зокрема, домовилися, що до кінця року Київ та Москва проведуть обмін утримуваними особами за формулою «всіх на всіх» до кінця поточного року.

Коментарі

Позначки: , , , ,