Зеленський підписав закон, який по факту дозволяє поставки електроенергії з Росії, – Климпуш-Цинцадзе

Новини 27 Грудня, 2019 107
Іванна Климпуш-Цинцадзе. Фото: Прямий.

Іванна Климпуш-Цинцадзе. Фото: Прямий.

Команда Зеленського повідомила про “героїчне вирішення” проблеми щодо поставок електроенергії з Росії, але влада приховала той факт, що тепер можна здійснювати поставки з РФ через Білорусь.

Про це написала народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає прес-служба партії “ЄС”.

Команда Зеленського повідомила про «героїчне вирішення» проблеми щодо поставок електроенергії з Росії, але влада приховала той факт, що тепер можна здійснювати поставки з РФ через Білорусь.

Про це написала народний депутат з фракції Європейська Солідарність Іванна Климпуш-Цинцадзе.

“Влада бравурно відрапортувала, що Президент підписав закон, який забороняє імпорт електроенергії з РФ.

Це вже якийсь спорт – сворювати проблему, щоб потім її переможно вирішити. Тільки от мовчанка, що цей закон дозволяє імпорт електроенергії з енергодефіцитної Білорусі, тобто той самий імпорт російської електроенергії, але через території Білорусі або з її АЕС, яку наш друг Литва визнала загрозою своїй національній безпеці”, – повідомила політик.

Вона зазначила, що команда Зеленського має якісно опрацьовувати законопроекти перед ухваленням і аналізувати їх на відповідність законодавству ЄС.

“Згідно з оновленим Додатком XXVII до Угоди про асоціацію, перед тим, як підписувати цей законопроект, Президент повинен був спочатку переконатись, що документ не суперечить Угоді про асоціацію та праву ЄС”, – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

“На моє звернення Уряд спрямував цей законопроект до Єврокомісії для такої оцінки. Дочекатись відповіді ЄК перед тим, як підписувати закон, я листом закликала і Президента, але, певно, хтось в ОП не хоче бачити Україну в єдиних енергетичних ринках ЄС і підсовує Президенту на підпис такі документи”, – зауважила вона.

Коментарі

Позначки: ,