Львів‘ян попереджають, що після диких кабанів у місті оселилися лисиці

Новини 25 Грудня, 2019 2 078

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У селі неподалік від Винник, лисиця загризла пса

У Винниківській діброві люди віднедавна постійно стали зустрічати  лисицю.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє «Винниківський вісник».

Як зазначається, мешканці Винник, які живуть поруч із дібровою, кажуть, що неодноразово бачили цього хижака, який переважно веде нічний спосіб життя.

Чоловік, який проживає на вулиці Яворницького, розповів, що побачив руду красуню з вікна своєї машини. Він навіть намагався зробити її  фотографію. Але тварина миттєво заховалася у дощоприймальну трубу.

Працівники Винниківської школи-інтернату також розповіли, що бачили лисицю, яка завітала в цей навчальний заклад із діброви, коли на шкільному стадіоні було багато учнів.

А в селі Верхня Білка (Пустомитівський район) трапилася більш вражаюча історія за участі рудого хижака.

Нещодавно на територію однієї зі садиб у згаданому селі завітала лисиця й накинулася на собаку. Лисиця була дуже агресивною й навіть господарі не могли вчасно відігнати її від своєї собаки. Коли ж це їм вдалося зробити, то їхній охоронець і домашній улюбленець уже отримав поранення, які не залишали йому шансів на життя. І за порадою ветеринара собаку довелося приспати. До речі, ветеринар розповів господарям собаки, що агресивність лисиці вірогідно пов‘язана з тим, що вона хворіє на сказ.

Власникам садиб, які розташовані біля Винниківської діброви, потрібно бути обережними. Бо руді хижаки не проминуть нагоди поласувати вашими курочками, качками й іншою дрібною живністю. Адже загальновідомо, що лисиці здатні вполювати навіть великого зайця, не кажучи вже про різних дрібних гризунів. А кури, гуси й качки для них – легка здобич.

Як повідомлося, у Львові сімейство диких кабанів оселилося біля житлових багатоповерхівок.

Довідково. Винники — місто районного значення, підпорядковане Личаківському району міста Львова.

Коментарі

Позначки: ,