Жителі Трускавця виступили проти помпезного святкування Дня міста

Новини 19 Травня, 2019 79

Фото: УНІАН

Лише чотири дні тривав збір 100 голосів, які потрібні для розгляду петиції. Трускавчани надзвичайно активно підтримали вимогу про зменшення видатків з міського бюджету на відзначення 192-ої річниці курорту.

Про це повідомляють «Джерела Трускавця».

Нагадаємо, після оприлюднення у мас-медіа інформації про те, що на святкування Дня міста планують витратити понад 900 тисяч гривень, трускавчанин Андрій Пфайфер зареєстрував на сайті міської ради петицію з вимогою зменшити бюджетні видатки на урочисті заходи.

Адже таке марнотратство з боку місцевих депутатів викликало обурення у мешканців міста. Під час опитування у Фейсбук 88% респондентів висловилися проти розбазарювання коштів громади на День міста. Трускавчани також озвучили свої пропозиції, куди варто скерувати цю суму: люди звертають увагу посадовців на незадовільну якість водопостачання у місті-курорті, проблеми з дитячими майданчиками та утриманням дошкільних установ, ремонти доріг й тротуарів у місті.

Згідно з зареєстрованою петицією мешканці вимагають скасувати проведення тендеру «Послуги з організації театрального фестивалю; міжнародного фестивалю –конкурсу оркестрів, інструментальних ансамблів і мажореток; виступу музичного (співочого) гурту; виступу естрадного артиста під час святкувань 192-ої річниці міста- курорту Трускавець», що був оголошений відділом культури Трускавецької міської ради 6 травня на порталі публічних закупівель ProZorro.

Трускавчани пропонують чиновникам перейняти досвід інших міст, і залучити до фінансування заходів позабюджетні кошти – добровільні внески підприємців і підприємств, меценатську та спонсорську підтримку, таким чином зменшити видатки з бюджету міста, які не повинні перевищити 300 тис грн!

Зазначимо, що ці вимоги підлягають виконанню. Оскільки тендер, оголошений відділом культури щодо святкових заходів, сьогодні перебуває на стадії подання пропозицій, тобто ще не визначені переможці, відповідно договори з ними не укладені. Аукціон має відбутися лише 21 травня – є достатньо часу, аби його скасувати з огляду на вимоги петиції.

Як відомо, святкування Дня міста заплановане на 14-16 червня цього року.

Довідка. Інформація про початок розгляду електронної петиції, яка в установлений строк набрала необхідну кількість голосів на її підтримку, оприлюднюється у розділі електронних петицій на сторінці «На розгляді» не пізніш як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на її підтримку. Розгляд електронної петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів від дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.

Відповідь на електронну петицію не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду оприлюднюється у розділі електронних петицій на сторінці «З відповідями», а також надсилається у письмовому вигляді автору (ініціатору) електронної петиції. У відповіді на електронну петицію повідомляється про результати розгляду порушених у ній питань із відповідним обґрунтуванням.

Коментарі

Позначки: , ,