Зеленський ухилявся від дебатів, як колись від армії – Порошенко

Новини 19 Квітня, 2019 128

Петро Порошенко у Стрию, 29.03.19, фото: 4studio

На нинішніх виборах президента України активна позиція українського народу важлива, як ніколи.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час виступу на Майдані Незалежності, пише Прямий.

“Активна позиція українців сьогодні важлива, як ніколи. Ми з вами точно знаємо справжню ставку на цих виборах. Чи продовжить Україна шлях до ЄС і НАТО? Чи все буде спущено на гальмах? Бо це те, що замало декларувати. Це те, у що треба вірити і над чим кожного дня працювати. Чи допустять українці реванш? Чи здатні ми протистояти спробам Кремля знову підкорити Україну. Ми можемо дуже швидко просунутися до вільної Європі, але ще швидше – відкотитися під імперську Росію. Кожен має пам’ятати: головне для українців не втратити країну”, – зазначив Порошенко.

Він наголосив, що дуже насторожують слова підтримки на адресу Зеленського, які лунають з Москви. “Як від Азарова та інших колишніх регіоналів, так і від Жириновського чи Зюганова. Оце і є геополітичний вимір реваншу: зупинити Україну на її шляху до Європи і повернути нашу державу в імперське стійло”.

Порошенко додав, що не вважає свого опонента агентом Кремля, але переконаний, що Путін мріє про слабкого, непідготовленого президента-новачка, що дозволить Кремлю взяти Україну під контроль

“Питання національної безпеки сьогодні важливі як ніколи. Щоб протистояти російському сценарію, потрібні політична воля – раз. Тверді ідеологічні принципи – два. Дипломатичний фах – три. Досвід Верховного Головнокомандувача – чотири. Завдання глави держави не розсмішити Путіна. І не впасти перед ним на коліна. І не на рибалку з ним поїхати. А твердо і рішуче діяти захищаючи національні інтереси України, безпеку людей і кожного громадянина”, – зазначив президент.

Порошенко додав, що Зеленського довелось ловити три тижні, щоб зустрітися сьогодні на стадіоні.

“Від дебатів він ухилявся, як колись від армії. Він проігнорував 4 повістки під час мобілізації. Знаємо, що дезертирів було багато. Але на посаду Верховного Головнокомандувача із “уклоністів” претендує лише один. Мій опонент був успішним у шоу-бізнесі. Але Україна – це не сцена! Це не запис відеоролика. Щоб виконувати функції президента, потрібно бути сильним і компетентним, відповідальним і відкритим. Потрібно бути зрештою самодостатнім і незалежним від Коломойського чи будь-кого.

Я прагну виграшу і перемоги для України. Я прагну продовжити розпочате, і збудувати сильну європейську державу, яка стане членом ЄС та НАТО, регіональним лідером, успішною країною вільних, заможних і щасливих людей”, – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, дебати на НСК “Олімпійський” розпочнуться о 19:00 19 квітня. Запит на дебати між лідерами передвиборчої гонки у суспільстві нині таки високий: він щодня підігрівається гострими подіями. Відеозвернення, вимоги та неочікувані повороти подій – публіка завмирає в очікування нового приводу для обговорення. Насправді, ці вибори унікальні, а період перед дебатами – напрочуд насичений. Тому починаємо відлік.

Коментарі

Позначки: ,