Владислава Каськіва екстрадували в Україну

Новини 01 Листопада, 2017 90

Владислав Каськів

Панама видала ГПУ екс-голову Держкомінвестпроекту і фігуранта афери з “лижним інструктором”

З Панами екстрадували екс-голову Держкомінвестпроекту Владислава Каськіва.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко у Facebook.

“Вночі 1 листопада спільними зусиллями ГПУ та СБУ з Панами в Україну екстрадовано колишнього Голову Держкомінвестпроекту В. Каськіва, який підозрюється у заволодінні в 2012 році у змові з іншими особами коштами Державного бюджету України на суму близько 7,5 млн грн”, – написав він.

Екстрадиція Владислава Каськіва. Фото: Facebook Юрія Луценка

“Наразі Каськіва доставлено до Головного слідчого управління ГПУ, тривають слідчі дії” – повідомив Луценко вранці 1 листопада.

Генпрокурор наголосив, що “це перший випадок екстрадиції екс-високопосадовця в Україну – але не останній”.

Нагадаємо, 25 березня 2016 року Національна поліція України оголосила в розшук колишнього голову Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва. 18 серпня 2016 року був затриманий у Панамі. 21 серпня 2016 року Генеральна прокуратура України направила запит про екстрадицію в Україну із Панами Владислава Каськіва. 8 вересня заступник генерального прокурора України Євген Єнін повідомив, що Інтерпол офіційно підтвердив інформацію про затримання Каськіва. 9 вересня суд у Панамі застосував до Владислава Каськіва запобіжний захід у вигляді арешту на 40 діб. 3 жовтня 2016 року заступник генерального прокурора України Євген Єнін повідомив, що Владислав Каськів, затриманий у Панамі, вніс заставу у 600 тисяч доларів і був звільнений.

30 березня 2017 року заступник генерального прокурора України Євген Єнін повідомив, що влада Панами відмовилися надати Каськіву політичний притулок.

Найзухвалішою аферою Владислава Каськіва став проект будівництва LNG-терміналу з іспанською компанією Gas Natural Fenosa. У листопаді 2012 року Україна в особі Каськіва нібито підписала з іспанською компанією Gas Natural SDG, SA угоду про співпрацю з будівництва LNG-терміналу. При цьому документ підписав Джорді Сарда Бонвехі, який, за даними ЗМІ, не працював у Gas Natural, а був комерційним представником і… лижним інструктором.

Ілюстрація: Українська правда

Коментарі

Позначки: , ,