Україна боронить демократію на східному фланзі НАТО – Порошенко

Новини 23 Лютого, 2019 72

Фото: .president.gov.ua

Україна боронить від російської агресії не лише власний суверенітет, а також демократію та свободу на східному фланзі НАТО.

Про це президент Петро Порошенко сказав на спільній прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою та президентом Литви Далею Грібаускайте після відвідування штаб-квартири спільної військової бригади «ЛитПолУкрбриг» у Любліні, – передає УНІАН.

Порошенко зазначив, що отримав «чіткі запевнення» від Польщі та Литви щодо підтримки європейських та євроатлантичних прагнень українського народу.

«Сьогодні Україна боронить не лише свій суверенітет, вона боронить свободу, демократію на східному фланзі НАТО, й у нас крила виростають, коли воїни Польщі, Литви та України разом готові боронити суверенітет Європи», – наголосив він.

Президент відзначив ефективне бойове злагодження військовослужбовців «ЛитПолУкрбриг».

«Ми обговорили можливості та організацію відповідних навчань із задіянням в інших процесах нашої спільної військової частини для того, щоб ще більше підняти авторитет і знаковість нашого військового підрозділу», – додав він.

Глава держави висловив сподівання, що бойова готовність «ЛитПолУкрбриг» стане «гідним внеском в забезпечення безпеки нашого регіону».

Спільна військова частина «ЛитПолУкрбриг» була створена у 2014 році. Їй присвоєно ім’я великого гетьмана Костянтина Острозького.

Коментарі

Позначки: , ,