У “Слузі народу” розробляють програму “Великий брат”, за допомогою якої стежитимуть за своїми депутатами

Новини 04 Серпня, 2019 63
Володимир Зеленський. Фото: 4studio.

Володимир Зеленський. Фото: 4studio.

Партія “Слуга народу” у Верховній Раді має намір використовувати програмне забезпечення із застосуванням технологій штучного інтелекту, щоб відстежувати “аномалії” під час голосувань народних депутатів та уникнути політичної корупції

Про це повідомив обраний народним депутатом від “Слуги народу” Давид Арахамія, передає Еспресо.TV з посиланням на агенцію Інтерфакс-Україна.

“Будуть, напевно, спроби корупції в групах. Є такі традиції парламентські. Наше завдання – з ними боротися. Штучний інтелект має їх виловити”, – сказав Арахамія.

Він не назвав компанію, яка займається реалізацією проекту, але розповів, як програма працюватиме.

Арахамія зазначив, що формування у фракції груп нардепів за інтересами – природний процес, а технології штучного інтелекту допоможуть уникнути “ризикових груп”. “У парламенті є ймовірність появи груп впливу. Це динамічна картина. Сьогодні, 5, 7, потім – 20 осіб. І ми за цим можемо не встежити. Тому застосовуємо таку технологію”, – сказав майбутній нардеп.

“Як це працює. Система безперервно аналізує голоси, результати голосування, і виявляє патерни, всі аномалії від патернів підсвічує. Умовно кажучи, ви два місяці голосували так, а потім раптово дев’ять осіб голосують за трошки іншим сценарієм. Не в тому сенсі, що не всі, як один, а якщо голосування відрізняється від звичайного”, – розповів він.

“Вона (система – ред.) підсвічує і каже: ось ці люди, розбирайтеся. Вона не класифікує причину. А відзначає на аномалію. А тепер бери й працюй з цією аномалією”, – пояснив Арахамія.

За його словами, в команді цю систему назвали “Великий брат”.

“Буде система “Великий брат” наглядати за аномаліями”, – сказав Арахамія.

Коментарі

Позначки: , ,