Цьогоріч вживаних авто в Україну ввезли ушестеро більше

Новини 13 Листопада, 2017 229

Ілюстративне фото

Лише у жовтні ввезли понад 7 тисяч таких автомобілів.

За січень-жовтень 2017 року обсяги митного оформлення вживаних авто на українських митницях зросли у 6 разів. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

“Якщо раніше в середньому за місяць ввозилося близько 1 тисячі вживаних авто, то у поточному році – майже 6 тисяч авто щомісячно, а у жовтні ввезено понад 7 тисяч таких автомобілів”, – зазначили в ДФС.

За 10 місяців 2017 року на митну територію України імпортовано 123 тис. автомобілів та сплачено до бюджету 17,4 млрд грн митних платежів. З них 56 тис. – вживаних транспортних засобів, з імпорту яких сплачено 4,3 млрд грн митних платежів.

Як пояснюють у ДФС, такому зростанню сприяли внесені зміни до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку ринку вживаних транспортних засобів, якими знижено ставки акцизного податку на легкові автомобілі, що були у використанні в 10-20 разів. “Це сприяло зменшенню загального податкового навантаження, яке на сьогодні складає приблизно 35-40% до вартості автомобіля. До набрання чинності закону акцизний податок був настільки великий, що податкове навантаження на вживаний транспортний засіб сягало 90% – майже стільки, скільки коштував цей автомобіль”, – зазначають в ДФС.

 

Коментарі

Позначки: , ,