Спікер парламенту відвідав фестиваль української середньовічної культури на Львівщині

Новини 05 Серпня, 2018 170

Фото: rada.gov.ua

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відвідав фестиваль української середньовічної культури в с.Урич Сколівського району на Львівщині.

Як повідомляє прес-служба парламенту, під час урочистого відкриття спікер зазначив, що тисячу років тому на цих скелях воїни-русичи, українські лицарі говорили ворогу: «Тут стань».

«Так само, як наші воїни і лицарі на сході України говорять російському загарбнику «Тут стань»», – сказав він і підкреслив, що тут зароджувалась українська та військова культура України.

Парубій побажав всім воїнам, які стануть до бою, і всім учасникам фестивалю гарного настрою та занурення у середньовічну атмосферу – атмосферу середньовічного лицарства.

За його словами, фортеця Тустань була одним із символів Київської Русі як прикордонний величний форпост, який обороняє від ворогів. Голова парламенту додав, що з кожним роком збільшується кількість лицарів, які проводять бої, більша кількість ремісників, які відтворюють і ремісництво, і побут того періоду – «і тому важливо на цьому фестивалі, власне, відчути цю атмосферу».

Парубій зауважив, що з 1983 року бере участь у відтворенні історичної спадщини і має «величезну гордість від того, наскільки наповнюється змістом фестивалі у Тустані та нагадують нам українське лицарське середньовіччя». Він повідомив, що з 13 років брав участь в історико-археологічних експедиціях.

«Мав змогу вивчати і досліджувати той період. А зараз – величезна радість від того, яка кількість людей бере участь у фестивалі у середньовічних костюмах. Дух лицарства відновлюється серед людей, сюди приїжджають реставратори з багатьох країн світу. Київська Русь – це найбільш величний період української державності. На превеликий жаль, цей період не пропагувався», – додав голова Верховної Ради.

 

 

Коментарі

Позначки: ,