Сьогодні 64-та річниця від Дня народження Ігоря Білозора: у Львові вшанують пам’ять видатного композитора

Новини 24 Березня, 2019 587

Ігор Білозір у свій 37-ий день народження. Фото: Михайла Маслія. 1992 рік

У неділю, 24 березня, у Львові вшанують пам’ять народного артиста України, композитора, керівника ВІА «ВАТРА» Ігоря Білозора з нагоди 64 річниці від Дня народження.

Як повідомили у прес-службі Львівської ОДА, початок заходів о 12.00, на Личаківському кладовищі, біля  могили композитора.

Видатний український композитор Ігор Білозір народився 24 березня 1955 року в містечку Радехів, що на Львівщині. Був четвертою дитиною в сім’ї. В старших класах вже намагався писати музику, мав шкільний ансамбль, грав на весіллях. Своє майбутнє хлопець вирішив пов’язати з музикою. Творчість Ігоря Білозора називають одноголосно: «недоспівана пісня». Якби дожив до свого 63-річчя, написав би не одну мелодію до віршів, вистав; напевно, створив би мюзикли, може, навіть оперети, бо починав працювати і в цій царині.

Однак тоді, на початку 2000-х, талановитий галицький композитор раптом не знайшов підтримки серед влади та меценатів, здавалось, його успіх і популярність різко впали. Хтось спостеріг, що митець все частіше заглядав у чарку, хтось поспішав простягти руку допомоги, а інший ще більше заводив «побратима» в пастку. Все обірвалося на трагічній ноті… Дух Ігоря Білозора постав на Личаківському цвинтарі в постаті білосніжного ангела, створеного братами Сухорськими та Костянтином Малярчуком. – пише «То є Львів».

пам’ятник на могилі Ігоря Білозіра на Личаківському кладовищі/”То є Львів”

 

Коментарі

Позначки: