“Слуга народу” – це завуальована інформаційна війна, – Юрій Кміть

Новини 13 Травня, 2019 499
"Слуга народу - це також завуальована інформаційна війна",- Юрій Кміть

"Слуга народу - це також завуальована інформаційна війна",- Юрій Кміть

Сьогодні, 13 травня, у стінах Tech StartUp School Юрій Кміть керівник “Західного інформаційного фронту” разом з громадськістю міста обговорив інформаційну гібридну війну Російської Федерації проти України, а також питання про дезінформацію й провокації проти українського населення впродовж останніх 5 років.

Юрій Кміть зазначив, що “Західний інформаційний фронт” було створено 3 роки тому для того, щоб запобігти дезіформації населення поблизу кордону. Він додав, що саме тут найчастіше з’являються “фейкові” новини, які швидко розповсюджуються інтернет-виданнями: ” У одній із самбірських спільнот з’явилась “фейкова” інформація про те, що молоді люди, одягнені у футболки з надписом польської Армії Крайової, побили мирного дідуся.. Інший “фейк” з’явився на Волині – там ЗМІ з посиланням на Дрогобич, а дрогобицькі ЗМІ – з посиланням на Волинь писали про чорні автомобілі, які викрадають дітей. Поліція спростувала цю інформацію, але інформація розлетілась мережею. Часто саме на Західній Україні з’являються новини, які далі дублюють провідні канали Росії”, – зазначив Юрій Кміть.

Спікер додав, що коли в країні немає контролю над ЗМІ, люди стають заручниками інформації. І ця проблема найкраще проявилась в Україні у передвиборчих перегонах: “Якщо на телеканалі “1+1” якась людина себе позиціонує, як опозиціонера діючій владі – то це не з проста. “Слуга народу”- це також завуальована інформаційна війна, яка має за ціль показати неправдиву казку. Глядачам цікаво дивитись розваги, а не якусь політичну критику”.

На його переконання, Порошенко програв вибори, бо хотів бути більш демократичним, ніж це може бути у час війни.

“Росією це все було заздалегідь продумано і передбачено”, – наголосив Кміть.

Експерт також наголосив, що в України є шанс перемогти у інформаційній війні з Росією: “Путіна переможе лише російський народ, і, щоб Україна перемогла у інформаційній війні, держава повинна діяти методами Росії, зокрема працювати над зменшенням кількості проросійських ЗМІ чи радіо”, – зазначив Юрій Кміть.

Коментарі

Позначки: , ,