Пхьончхан-2018: Україна відмовилась від олімпійської ліцензії у фрістайлі

Новини 24 Січня, 2018 136

Анастасія Новосад

Анастасія Новосад готується стати мамою і пропускає сезон

Федерація лижних гонок України очікувано відмовилася від олімпійської ліцензії у фрістайлі акробатки Анастасії Новосад, яка пропускає олімпійський сезон. Про це повідомляє Sport Arena.

Україна зуміла здобути три олімпійські ліцензії в лижній акробатиці, проте в Пхьончхан поїдуть тільки два українські спортсмени – Олександр Абраменко та Ольга Полюк. Від ліцензії, яку здобула Анастасія Новосад, Україна відмовилася.

Це цілком очікуване рішення, враховуючи, що Новосад пропускає олімпійський сезон – вона готується стати мамою. Примітно, що Анастасія пройшла всю передсезонну підготовку разом з командою і ще в жовтні готувалася до стартів, але вже в листопаді стало відомо, що вона пропустить сезон.

Незважаючи на відсутність стартів цієї зими, Новосад все одно завоювала ліцензію – вона зайняла останнє прохідне місце у відборі, набравши 80 ліцензійних очок в минулому сезоні. Путівка українки, таким чином, дістанеться першій запасний – акробатці з Казахстану.

Тепер в Україні залишилася 31 олімпійська ліцензія, проте в НОК планують, що після перерозподілу квот в Пхьончхан поїдуть 33-35 українських спортсменів. Повністю склад збірної на Олімпіаду оприлюднять 30-31 січня.

Коментарі

Позначки: ,