На Львівщині за добу знищено 12 боєприпасів часів ІІ Світової війни, і один виявлено

Новини 08 Листопада, 2018 118

7 листопада фахівцями піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України знищено 2 артилерійські снаряди калібру 76 мм часів ІІ Світової війни. В с. Поздимир Радехівського району під час земляних робіт в приватному господарстві на відстані 5 м від житлових будинків було виявлено10 предметів ззовні схожі на артилерійські снаряди.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Львівській області.

В результаті огляду вибухонебезпечними виявились лише 2. Знайдені боєприпаси вилучені та знищені у встановленому порядку.
Водночас, 7 листопада о 10:25 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Княже Золочівського району під час земляних робіт в полі, на відстані 1000 м від житлових будинків виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни.

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає громадян бути вкрай обережними у разі виявлення подібних предметів. Знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. Про знахідку терміново повідомте безпосередньо Службу порятунку «101» або місцеві органи влади.

Коментарі

Позначки: ,