На Львівщині вісім учасників проекту «Рука допомоги» захистили бізнес-плани

Новини 25 Вересня, 2018 105

Фото: dilove.com.ua

В області діє пілотний проект

Учасники проекту “Рука допомоги” 24 вересня  захистили 8 бізнес-планів у департаменті соціального захисту населення Львівської ОДА. Серед них – шестеро членів малозабезпечених сімей та двоє суб’єктів підприємницької діяльності, готових створити не менше двох нових робочих місць.

Про це повідомляється на сайті проекту.

Як зазначається у повідомленні, Богдан Головка з села Берездівці, що поблизу міста Новий Розділ, планує організувати домашнє фермерське господарство та вирощувати кіз і перепілок.

Молода мама Надія Каліновіч відкриє “Студію краси” в Новому Роздолі.

Колишній випускник економічного факультету Львівської комерційної академії, заступник начальника управління економіки Яворівської РДА Роман Слиж планує в урочищі “Горай” на Яворівщині закласти горіховий сад, у якому буде вирощувати фундук і смородину.

Андрій Соболевський буде вирощувати кролів на власній міні-фермі у с. Волиця Гніздичівська Жидачівського району.

Тетяна Гулєвська з Радехова планує відкрити косметологічний кабінет.
Руслан Яськів, родом із смт Підкамінь Бродівського району планує надавати послуги у сфері сільського господарства.

Також по два нові робочі місця для осіб з числа соціально незахищених верств створять два підприємства:

Підприємство «Наша»,що спеціалізується на виробництві харчових продуктів і веде діяльність у Жовківському районі.

Підприємець-учасник АТО Михайло Гриців з смт Славське також планує взяти в свою піцерію Esposito‘s двох нових працівників.

В проекті “Рука допомоги” триває акція для суб’єктів господарювання: офіційно оформлюй на роботу двох членів малозабезпечених сімей, ветеранів АТО або вимушених переселенців та отримуй частково поворотну фінансову допомогу від держави на розширення бізнесу. Допомога у розмірі до 70 тис. гривень надається строком до трьох років.

Пілотний проект «Рука допомоги» впроваджується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку.  В якості пілоту «Рука допомоги» є в Харківській, Полтавській та Львівській областях, а з 2018 року – також в окремих об’єднаних територіальних громадах Житомирської, Донецької та Чернігівської областей.

 

 

Коментарі

Позначки: