На Львівщині створять природній парк «Королівські бескиди»

Новини 11 Липня, 2018 207

Фото: Facebook Василь Курій

Старосамбірська районна рада підтримала створення на території району національного природного парку «Королівські Бескиди».

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook депутат Старосамбірської районної ради Василь Курій, відповідне рішення депутати райради прийняли під час засідання сесії 10 липня.

Він зазначає, що територія національного природного парку становитиме 9 тис га, «по суті всі землі «Галсільлісу», по правий бік Дністра, від Старого Самбора і до Турківського району».

Як наголошує депутат, це, зокрема,  дозволить зберегти  довкілля і буде додатковим інструментом для захисту лісу (за виявлені порушення в господарюванні будуть більш суворі покарання, це передбачено кримінальним кодексом), а також сприятиме розвитку туризму і підприємництва.

«Без обмежень дозволяється, місцевому населенню, для особистих потреб збирати гриби, ягоди. Заготівля дров дозволяється, можливі рубки догляду і санітарні (при наявності обгрунтувань і відповідних дозволів). Не дозволяється дозволяється збирати гриби, ягоди, рубати в заповідній зоні національного природного парку, яка буде складати 10% від усього парку. В ній будуть працювати науковці, це скоріше за все буде територія лісу, близько кордону з Польщею», – інформує Курій.

 

Коментарі

Позначки: ,