Львівський губернатор на фотовиставці (ФОТО)

Новини 24 Січня, 2019 1 343

Автор фото Ярина Пилип’юк

Олег Синютка побував на відкритті виставки присвяченій 69-й річниці від дня народження Василя Пилип’юка

Голова Львівської ОДА Олег Синютка побував на відкритті фотовиставки «Постаті» присвяченій 69-ій річниці від дня народження Василя Пилип’юка.

«Раді, що відкриття фотовиставки “Постаті” у фотогалереї Василя Пилип’юка зібрало навколо себе стільки дорогих облич! Дякуємо за добрі слова, посмішки та щиру любов до фотомитця і його творчості!  Фотовиставка триватиме до 5 лютого», – йдеться у дописі «Фотогалерея Василя Пилип‘юка» у Facebook.

Виставка присвячена 69-ій річниці від дня народження Василя Пилип’юка. На виставці представлено знімки видатних людей української культури, зроблені об’єктивом фотомитця. За особисте знайомство з цими людьми автор був вдячний долі. Експозиція, основу якої склали світлини з книги «Долею даровані зустрічі», налічує 33 роботи.

Як повідомляє “День”, експозицію представили  в галереї «Світло й Тінь», що її 20 років тому, 1999-го, заснував фотохудожник, президент видавничого підприємства «Світло й Тінь», головний редактор фотожурналу «Світло й Тінь», лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України, автор 87 фотоальбомів Василь Пилип’юк (10 січня 1950 р. — 18 листопада 2017 р.). Куратор виставки — Пилип’юк-молодший, Володимир.

У показі — 33 фотопортрети видатних українців, а саме: Левка Лук’яненка, Івана Марчука, Бориса Возницького, Дмитра Павличка, Богдана Ступки, Володимира Овсійчука, Романа Іваничука, Ігоря Калинця, Андрія Бокотея, Петра Арсенича, Любомира Медведя… За висловом одного із гостей презентації, ученого-економіста і дипломата Мирона Янківа, «тут — вся наша Україна».

На думку голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, Василь Пилип’юк не жив, а кипів, не просто фіксував, а конструював миті. «Його фотографії, актуальні нині, не втратять значення і через сто років», — зазначив голова ЛОДА. І додав, що на часі видання ґрунтовної монографії про життя і творчість Василя Пилип’юка. Також Олег Синютка побажав синові Василя Васильовича, Володимиру, котрий продовжив справу батька, міцно тримати прапор Пилип’юка-старшого і йти до перемоги.

Фото: Львівська ОДА

Автор фото Ярина Пилип’юк

Фото: Львівська ОДА

Василь Пилип’юк (1950-2017 рр.) – видатний фотомитець сучасності, редактор і видавець, інтелектуал і культурний менеджер, лауреат
Національної премії України ім. Т. Шевченка, заслужений діяч мистецтв України, Художник Міжнародної Федерації Фотографічного Мистецтва (AFIAP), лауреат багатьох престижних міжнародних нагород, власник єдиної такого роду приватної фотомистецької галереї, автор 117 авторських книг та альбомів.

Фото: Львівська ОДА

Автор фото Ярина Пилип’юк

Коментарі

Позначки: , ,