Ініціатива “Першого грудня” засудила війну між силовиками

Новини 25 Листопада, 2017 113

“Одні державні структури використовуються для залякування і переслідування інших державних структур”

Учасники ініціативи “Першого грудня” висловили стурбованість через “війну між правоохоронними органами”.

“Ми стали свідками абсурдного загострення війни, учасниками якої є Генпрокуратура, МВС, НАБУ, САП, НАЗК, СБУ. І це в той час, як у країні різко загострилася проблема боротьби зі злочинністю, почастішали рецидиви тероризму, а боротьба з корупцією переважно імітується….проте замість належного виконання ними професійних обов’язків бачимо те, що мало місце й у попередні роки: одні державні структури використовуються для залякування і переслідування інших державних структур, для задоволення політичних амбіцій, прикриття корупційних діянь і зведення особистих рахунків”, – йдеться у зверненні ініціативи, оприлюдненій 24 листопада.

Учасники ініціативи вважають, що війна між правоохоронними органами та використання таких органів у політичній боротьбі “неминуче обертається компрометацією і ослабленням держави”.

Нагадаємо, Ініціативна група “Першого грудня” — об’єднання, створене у 20-ту річницю референдуму за незалежність України відомими інтелектуалами та громадськими діячами у відповідь на звернення трьох традиційних українських церков (Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви та Української православної церкви Московського патріархату). В основу програмних документів закладена декларація, яка містить базові принципи для об’єднання українського народу, та Хартія Вільної Людини, яка відтворює життєві орієнтири для нашого суспільства.

Коментарі

Позначки: , , , ,