Для українців у Польщі організували “Бібліотичні фестини”

Новини 16 Листопада, 2018 61
Для українців у Польщі організували "Бібліотичні фестини"

Для українців у Польщі організували "Бібліотичні фестини"

З 9 по 14 жовтня, в межах міжнародного проекту «Ми – українці. Я і ти!», що реалізує Львівська обласна бібліотека для дітей, відбулись «Бібліотечні фестини» – виїзд до українців, що живуть у Польщі. Завдяки підтримці департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації, бібліотека отримала грант на реалізацію цієї поїздки.

Першою точкою було місто Ольштин. Учні Ольштинської початкової школи № 2 ім. Ярослава Домбровського взяли участь у козацькому квесті “Пропала булава”. Підготувала і провела квест – Ольга Забенько, провідний бібліограф з м. Марганець, Дніпропетровської обл.

 

Директор школи Івона Ясінська спільно з вчителькою української мови Мирославою Четирба-Піщако створила усі умови для того, щоб діти української меншини могли вивчати мову, історію та культуру своєї країни. Для них виділені два обладнаних класи, виділяються кошти на придбання літератури українською мовою. Це чудовий приклад взаєморозуміння між дирекцією та викладачами.

За традицією учасники “бібліотечної гастролі” у супроводі партнеру проекту відвідали бібліотеку в Ольштині. Далі делегація рушила у м. Бартошице, де відбулась зустріч з учнями та вчителями школи ім. Лесі Українки з українською мовою навчання.”Гастроль” у Бартошицях завершилась конференцією для вчителів української мови Вармінсько-Мазурського воєводства.

“Українська бібліотека та українська діаспора: розвиток та співпраця”, огляд інтернет- ресурсів для вчителів української мови та розмову про користь домашнього читання українською мовою організувала координатор проекту Олена Кремньова.

Останній пункт подорожі – м. Ельблонг. Делегацію приймав голова ельблонського відділення Об’єднання українців у Польщі Стефан Дембіцький.

Раз на рік учні пунктів вивчення української мови приїжджають до Ельблонга, щоб поспілкуватись, взяти участь у різноманітних майстер-класах. Цього року до цієї акції долучились бібліотекарі з України.

Для українців у Польщі організували "Бібліотичні фестини"

Для українців у Польщі організували “Бібліотичні фестини”

Для українців у Польщі організували “Бібліотичні фестини”

Коментарі

Позначки: