Без квитка до лісу зась: Львівська облрада нагадала, що за лісові дари треба платити

Новини 12 Червня, 2018 316

Фото: actour.co.il

У Львівській обласній раді нагадують, що для заготівлі плодів, ягід, грибів необхідно отримати лісовий квиток.

Як повідомляє прес-служба Львівської обласної ради, заготівля другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань (ягоди, гриби, лікарські рослини) для потреб виробничої та комерційної діяльності належать до спеціального використання і проводиться за плату на підставі спеціального дозволу – лісового квитка.

«Суб’єктам підприємницької діяльності для отримання дозволу (лісового квитка) на заготівлю (плодів, ягід, грибів) необхідно звертатись до постійних лісокористувачів (лісогосподарських підприємств), яким затверджені ліміти у встановленому порядку», – йдеться у повідомленні.

Надходження коштів від сплати рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів будуть спрямовані на рахунки місцевих рад та рахунки постійних лісокористувачів (лісогосподарських підприємств).

Нагадаємо, Львівська обласна рада прийняла рішення  від 15.05.2018 року «Про погодження лімітів на спеціальне використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійснення побічних лісових користувань».

 

Коментарі