Андрій Садовий збрехав двічі щодо зустрічі із міністром закордонних справ Польщі

Новини 22 Листопада, 2017 208

Андрій Садовий

 Перед зустріччю із польським міністром мер Львова не консультувався з Главою МЗС України, як про це він повідомляв у Фейсбуці

Львівський міський голова Андрій Садовий двічі публічно збрехав про зустріч із міністром закордонних справ Польщі Вітольдом Ващековським. Про це пише Кулемет.

«МЗС України підтверджує участь мера Львова Андрія Садового 5 листопада у формальному ланчі з польською делегацією, яку очолював Міністр закордонних справ Польщі В.Ващиковський.

За результатами зустрічі А. Садовий інформував Міністра закордонних справ України П. Клімкіна про її перебіг та про головні сигнали з боку польської сторони», – йдеться у відповіді Міністерства закордонних справ на інформаційний запит видання.

Сам Садовий у «Фейсбуці» стверджував, що зустріч із польським міністром відбулась після телефонних консультацій з Главою МЗС України.

Нагадаємо, міський голова Львова 5 листопада 2017 спільно з представниками МЗС України та народним депутатом Іриною Подоляк брав участь у формальному ланчі з польською делегацією, яку очолював Міністр закордонних справ Польщі п. Ващековський.

Він також додав: “Інцидент в Музеї «Тюрма на Лонцького» відбувся після нашої зустрічі. Наші польські партнери часто закликають нас подивитись на нашу складну історію об‘єктивно, без стеротипів. Такий шанс був у польської делегації в музеї жертв окупаційних режимів у Львові”.

Як повідомила журналіст Галина Терещук, покладання квітів біля музею “Тюрма на Лонцького” відбулось у неділю о 10:15. Самого мера Львова не було на цьому заході. За даними видання, обід, на який посилається міський голова, був запланований на 13:45, а сам мер Львова зустрічався із польським міністром аж о 17 годині.

Коментарі

Позначки: ,