23 безробітних стали нардепами нової ВРУ

Новини 24 Липня, 2019 167

Новообраний парламент за складом буде доволі незвичним для українців. Про це пише ДЕПО.

Видання зібрало кілька цифр, які характеризують нову Верховну Раду.

– 5 партій пройшло у новий парламент

Нові закони прийматимуть “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Батьківщина”, “Європейська солідарність” та “Голос”.

– 254 депутати потрапили у Раду від “Слуги народу”. Це рекорд незалежної України

Тепер у “Слуги” є однопартійна більшість – це значить, що голосів лише їхньої політсили вистачить для прийняття білшості законів (виняток – закони, які передбачають зміни до Конституції).

– 23 роки виповнилося наймолодшому депутату Святославу Юрашу зі “Слуги народу”

Юраш у Зе-Команді відповідав за напрямок діджитал та зовнішню політику. До цього очолював відділ комунікацій об’єднання Babylon’13.

За часів Януковича кілька років провів у Індії. Під час Революції Гідності заснував прес-центр Євромайдану. Має орден “За заслуги” III ступеня.

– 78 років має найстарший парламентар – член “ОПЗЖ” Юлій Іоффе

Саме він, згідно зі ст. 82 Конституції України, саме найстарший за віком депутат має відкривати перше засідання новообраної Верховної Ради. Він і зачитуватиме текст присяги.

Іоффе має гігантський досвід як депутат. Він був у всіх парламентах, окрім п’ятого і шостого. По партіях теж довелося “поблукати” – він був і у КПРС, і у “Трудовій Україні” Тігіпка, і в Республіканській партії Бойка, і в Партії регіонів.

– 23 безробітних стали нардепами

Більше про них можна почитати тут.

– 87 жінок стали депутатками (у попередньому парламенті їх було 54)

Не рахуючи мажоритарні округи, від “Слуги народу” буде 32 жінки, від “ОПЗЖ” – 5, від “Європейської солідарності” – 9, від “Батьківщини” – 5 і від “Голосу” – 8.

– 140 кіло підняв новоспечений нардеп і пауерліфтер Артем Дмитрук Потьомкінськими сходами

26-річний чемпіон України вирішив підкорив легендарні сходи зі штангою на плечах вже вдруге. Вперше експериментував із вагою у 100 кіло.

– 24 серпня відбудеться перше засідання нового парламенту

Принаймні таку ідею озвучують у “Слузі народу”, хоча і з уточненням, що можуть не встигнути, і подію перенесуть на початок вересня.

Коментарі

Позначки: ,