Здоров'я

Правильна капапка

Головна претензія до бутербродів у тому, що зазвичай для їх приготування використовують надто калорійні, насичені жирами продукти, а це вершкове масло, ковбаса, твердий сир і хліб із пшеничного борошна. Така їжа справді може призвести до відкладання на боках (і не тільки) зайвих кілограмів.

Дієтичні ж бутерброди із кропом, петрушкою та овочами не надто приваблюють людей, бо ними, відверто кажучи, не дуже-то й наситишся.  І передовсім це стосується, звичайно ж, чоловіків. А коли людина – цілий день на роботі і має можливість перекусити тільки-но тим, що приносить з дому, бажання наїстися досхочу, погодьтеся, є цілком природним. Бо ж на голодний шлунок зле працюється!

Палким прихильникам бутербродів дієтологи радять відмовитися принаймні від ковбаси. Вітамінів і мінералів у ній немає, натомість солі, трансґенних жирів та фарбників – аж занадто! А вони, як відомо, згубно впливають на печінку, серце та судини. І воно вам треба?

Отож якщо несила відмовитися від бутербродів, замініть ковбасу на м’яско, приготовлене власноруч, удома. Шведські учені нещодавно провели дослідження щодо м’яса домашнього приготування і з’ясували, що, незалежно від способів приготування, воно не призводить до збільшення судинних проблем. І, в першу чергу, тому, що не містить вже згаданих вище надлишку солі, трансґенних жирів та фарбників, як магазинне.

Щодо хліба на бутерброди, то експерти радять його не з білого, а з темного, грубого помелу, борошна.

Автор дякує за сприяння у створенні матеріалу дієтологу Зоряні Заваді

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

У Львові пʼять років не ремонтували аварійний міст

Ні депутати Львівської міської ради, ні чиновники Садового не піднімали це питання

21 годину тому

Зимноводівська громада попрощалася із захисником

Не існує вищої цінності, ніж захист Батьківщини та свого народу

22 години тому