Здоров'я

Найкорисніші продукти можуть містити небезпечні білки

Доктор Стефан Гандрі попереджає, що у деяких овочах і цільнозернових продуктах містяться клейкі білки, відомі як лектини. Оскільки рослинам у природі доводиться захищатися від комах, лектини перебрали на себе роль зброї. Вони здатні паралізувати комаху, яка пробує з’їсти рослину.

У людей лектини спричиняють алергію, головокружіння, втому, синдром подразненого кишечника і навіть аутоімунні недуги на кшталт ревматоїдного артриту. Лектики проникають прямо у суглоби, нервові закінчення, устилку кровоносних судин, навіть у головний мозок, провокуючи запалення і аутоімунну реакцію.

Лектини, зазвичай, сконцентровані у продуктах, які, фактично, самі є насіниною. Мова про горох, бобові, кеш’ю і арахіс. Однак їх можна знайти також у насінні томатів, огірків, червоного перцю і баклажанів. У цільнозернових продуктах містяться інші лектини, наприклад, аглютинін зародків пшениці. З цієї точки зору, хлібобулочні вироби з цільного борошна не такі вже й корисні.

Ймовірно, лектини «винні» у підвищеній чутливості до зернових продуктів. Та є і точка зору на користь лектинів. Ймовірно, ці білки поліпшують стан устилки кишко вика через ініціювання процесу регенерації клітин.

Джерело

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові з вікна вистрибнув неповнолітній (ВІДЕО)

На місці присутні медики

4 години тому

У Києві відбувся благодійний концерт

Горбунов, TAYANNA, KAMALIYA, KROPIVA зібрали 500 тисяч гривень на допомогу бійцям

5 години тому

Lila Vi заспівала про усвідомлення себе у новій пісні «Хто я є»

Lila Vi – українська співачка, учасниця українсько-французького гурту Sc, який дає багато благодійних концертів на…

6 години тому