Суспільство

У сезон тиші на Турківщині проводять рубку-переформування (ВІДЕО)

25-річний мешканець села Сиглувате Юрій Брянчик учора оприлюднив факти вирубки лісів на території Боринського лісництва. Хлопець вів пряму трансляцію з лісу в одній з місцевих Фейсбук-спільнот.

Про це пише Четверта студія з посиланням на LMN.

Юрій застав за роботою лісорубів та техніку, що вивозила дерева.

У відео хлопець наголошує, що рубка незаконна, адже до 15 червня в Україні триває «сезон тиші», період масового розмноження диких тварин. Відповідно до статті 39 Закону України «Про тваринний світ», у цей час забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою.

На місце рубки хлопець викликав правоохоронців. Ті перевірили лісорубний квиток, документи лісничого і вирішили не зупиняти рубку.

«Боринський лісгосп має всі необхідні документи на проведення рубки-переформування. На розгляд вашого звернення у нас є час, ми відреагували на ваш виклик, а про результати проінформуємо згодом», – зазначив поліцейський, відмовляючись зупинити рубку.

LMN вдалося зв’язатися з Юрієм Брянчиком, який, до слова, є воїном, учасником російсько-української війни.

«Я розрухав ціле кубло, посипалися погрози, зараз підключаю друзів з різних громадських організацій. Я не юрист, простий житель, якого вже дістало, але, на мій погляд, лісгосп порушує українське законодавство на кожному кроці, поліція відмовляється належним чином реагувати, доводиться самому розбиратися і шукати документи – схоже, ліс трелюють та возять новоствореним Національним парком, людськими паями, я це так не залишу, надіюся разом з небайдужими людьми захистимо ліси на Турківщині», – зазначив Юрій.

Хлопець закликає інших небайдужих мешканців Турківщини ділитись фактами вирубок, що відбуваються з порушенням законодавства.

Нарізкою найважливіших моментів з прямої трансляції поділився борець із масовими рубками, співзасновник руху «СтопЛісоцид» Василь Курій.

«На рубці переформування мають вирубувати те що заважає, а тут ми бачимо тотальне, варварське знищення лісу: ріжуть молодий, неспілий 50-річний ліс. Закон «Про тваринний світ», Постанови Кабінету міністрів України, які регламентують порядок проведення рубок, лісовий кодекс, законодавство про працю, технологічні схеми рубок, електронний облік деревини – на цій рубці порушено все, що можна порушити. Маємо з тим біду, схоже влада і правоохоронці в темі», – зазначає Василь Курій.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

5 години тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

6 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

6 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

10 години тому