Суспільство

На Закарпатті ожили бджоли (ВІДЕО)

Скандал з убієнними “Укрпоштою” бджолами отримав несподіване продовження. Так, комахи, які ще день тому були нібито мертвими, почали оживати.

Як пише “РБК-Україна”, на сайті пошти навіть з’явилося відео підтвердження “воскресіння” закарпатських бджіл.

“Вчора, практично всі ЗМІ повідомили, що з вини Укрпошти загинуло 8 мільйонів бджіл. Окрема тема — хто встиг порахувати їх трупи (8 мільйонів секунд = 92 дні) і чия вина, але залишимо це за дужками, поки йде розслідування. Важливо інше — сьогодні вже 118 ящиків бджіл вашими і нашими зусиллями (молитвами) воскресли, і це не жарт”, — написав голова Укрпошти Ігор Смілянський, у своєму “Facebook”.

“Так що якщо кому що треба воскресити, я не знаю — віру у світле майбутнє, економіку України або щось ще — звертайтеся”, — пожартував Смілянський.

Як розповіли в прес-службі “Укрпошти”, в 118 ящиках з 300, які прибули до Іршавського відділення, всі бджоли виявилися живими.

“Комахи, які ще вчора здавалися мертвими, ймовірно, перебували в стадії пригнічення або спокою. Зараз комахи відновлюють активність”, — йдеться в повідомленні.

Зараз коробки з бджолами повертають відправникам, які вже формують нову партію комах для відправки. Частину “реанімованих” бджіл відправники планують повторно переслати замовникам.

У Союзі пасічників України кажуть, що стан пригнічення у бджіл може бути викликаний нестачею свіжого повітря, особливо якщо кількість бджіл перевищує рекомендовану норму, тому що велика кількість бджіл активно рухається всередині коробки, температура в ній підвищується, а вентиляція в кузові не регулюється.

Також бджоли можуть увійти в стан підвищеної активності й через надмірну вологість, яку бджоли не можуть виділити зі свого організму, що може привести до заварювання, якщо в рамці замість меду свіжий нектар.

Як повідомлялося, під час транспортування загинули 8 мільйонів бджіл, яких відправили “Укрпоштою” із Закарпаття.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Премії та надбавки чиновникам скасують. Гроші підуть на ЗСУ

Чиновники Садового роками нараховують собі космічні премії

19 години тому

Рада дозволила надалі виловлювати людей на вулицях

Продовжила дію воєнного стану

20 години тому

Тимошенко доручила Цимбалюку вивести зі сплячки партійців Львівщини

Лідерка Батьківщини під час війни активізувала політичну діяльність

21 годину тому