Суспільство

На кордоні з Польщею відновили роботу три пункти пропуску автомобілів (ВІДЕО)

На кордоні з Польщею відновили роботу три пункти пропуску автомобілів. Це Устилуг, Смільниця та Угринів. Там відновили роботу сьогодні о першій ночі. До того пункти пропуску були закриті через карантин. Рішення про відкриття пунктів пропуску ухвалив польський уряд.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

За перші шість годин роботи пункту Угринів-Долгобичув на в’їзд в Україну прослідували 25 людей, а на виїзд — 74 людини, каже військовий Львівського прикордонного загону Ярослав Ясінський.

Обмежень на в’їзд в Україну для громадян України, іноземців та людей без громадянства, які постійно проживають в Україні – немає. Їм непотрібно здавати тести на коронавірус. Ось що потрібно для людей, які не належать до цих категорій:

“Ми вимагаємо тест і сертифікат, який покриває затрати на лікування та якщо є в іноземця, який перетинає державний кордон на в’їзд в Україну, сертифікат, що він є вакцинований”, — пояснює Ярослав Ясінський.

Перетнути кордон через пункт пропуску Устилуг вирішив Михайло Ковальов. Чоловік їде у Варшаву. Він везе людей на роботу.

“Польща вимагає ліцензовані документи – ліцензію на перевезення, пасажирам щоби було запрошення на роботу і хто їде там, на приклад, по бізнесу. Ми їздили через пункт Рава-Руська – нам велике коло було катати, а зараз добре – 35 кілометрів і ми вже в Польщі”, — каже Михайло Ковальов.

Завдяки відновленню роботи трьох пунктів пропуску, прикордонники сподіваються зменшення пасажиропотоку та черг на українсько-польському кордоні. Тепер на Львівщині працює 6 пунктів пропуску. Тим часом для туристів Польща наразі залишається закритою.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Мешканців Львівщини просять економити світло

Аварійні відключення стали необхідним кроком для збереження енергосистеми України — брифінг

9 години тому

Момент замаху на Фіцо

Відео

10 години тому