Суспільство

На Чернігівщині обманним шляхом переманюють власників землі

У Бахмацькому районі на Чернігівщині переманюють пайників землі. Люди віддають земельні ділянки в оренду підприємству “Агро-Дім.”, яке має схожу назву з іншою фірмою, різниця лише крапці у кінці назви. 

Про це повідомляє “Прямий”, пише Четверта студія.

У селі Тиниця  сільгосппідприємство “Агро дім.” підписує документи про оренду паїв селян. Місцеві спостерігають їх уже кілька днів.

Один з місцевих жителів повідомив журналістам, що підписав документ про оренду навіть не прочитавши договору, при тому що вже мав дійсний контракт з підприємством “Агро дім”.

Керівники новоствореного дзеркального підприємства до справи підійшли з розумом. На фірмі працюють групи, до яких входять землевпорядники, нотаріуси та касири.

“Всім об’явили, що додають проценти за орендну плату, з 12% до 15%. Дають прямо гроші. Ну ми прийшли й підписали, задоволені через збільшення оплати”, – розповідає мешканка села Голінка.

Ходять чутки, що документи, який підписують селяни можуть забрати в них право на власність землі. Крім того, у договорах не враховується інфляція. Коли представники підприємства “Агро дім.” це почули, вони зачинились у кабінеті Голінської сільради.

Представники власниці СП “Агро-Дім” вважають, що такі діє свідчать про спробу великого агрохолдингу захопити їхній земельний банк. Адже за цей час підприємство стало одним з лідерів аграрного ринку Чернігівщини. Після переходу вже загиблого власника Валерія Давиденка на держслужбу, “Агро-Дім” перейшов у власність родини. Підприємство належало матері Давиденка Валентині Миколаївні.

“Цим скористалась група компаній” Кернел групп”, власником яких є олігарх Андрій Варевський, який встановив корпоративне управління над компанією “Агро-Дім”,  – розповідає дружина покійного Давиденка.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

У Львові модельєрка Оксана Караванська провела лекцію

Для дружин та дітей захисників організували лекцію модельєрки Оксани Караванської

31 хв. тому

У Львові для військових виділили мільйон гривень

Сесія затвердила Програму підтримки Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на 2024…

36 хв. тому

У Львові чемпіони і призери Дефлімпійських ігор отримають премії

Відтепер грошові винагороди одержать також чемпіони і призери Дефлімпійських ігор

60 хв. тому

Завтра Львів попрощається із захисником Олексієм Дудиком

Після завершення навчання проходив строкову військову службу у Навчальному центрі імені Василя Вишиваного Національної гвардії…

1 годину тому

У Львівській громаді побільшає парків

Марія Чижишин зауважила, що мова йде про відведення земельних ділянок під сквер та парки, аби…

1 годину тому