Суспільство

Літак Air France, який мав летіти в обхід Білорусі, не пустили до Москви (ВІДЕО)

Французька авіакомпанія Air France в середу скасувала рейс Париж-Москва через відсутність дозволу на захід у повітряний простір Росії.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на “Новую газету”.

Одна з пасажирок передала виданню відеозапис розмов екіпажу літака з пасажирами. Інформацію також підтвердив офіс Air France.

“У нас досі немає ніякої інформації, на жаль. Немає дозволу увійти до повітряного простору Російської Федерації досі “, – звертається пілот рейсу до пасажирів по гучномовцю.

Після цього капітан судна оголосив, що рейс скасовано.

За словами пасажирки, капітан також сказав, що відсутність відповіді від Росії – “дуже незвичайна ситуація”. Екіпаж пов’язав подію із рішенням Air France припинити польоти через Білорусь.

В офісі Air France підтвердили, що скасування рейсу в Росію пов’язане з необхідністю обходити повітряний простір Білорусі.

Згідно з даними сервісу Flightradar, інші рейси Air France та інших авіакомпаній, що летіли в обхід Білорусі 26 травня, змогли перетнути повітряний простір Росії.

Раніше міністр з європейських справ Франції Клеман Бон заявляв, що Росія могла би через політичний діалог допомогти завершити “епоху Лукашенка” у Білорусі, щоб вона починала ставати демократичною країною.

Нагадаємо, 24 травня очільники держав та урядів Євросоюзу ухвалили політичне рішення про посилення тиску на самопроголошеного президента Александра Лукашенка. У тому числі Рада ЄС має ухвалити юридичну заборону для авіакомпаній з Білорусі використовувати повітряний простір ЄС – як транзитом, так і для рейсів до аеропортів ЄС.

Примітно, що законодавчої заборони на транзит авіапростором Білорусі в ЄС вирішили не накладати, однак оприлюднять рекомендацію для європейських авіакомпаній оминати білоруську територію. Як відомо, деякі країни пішли на крок далі, заборонивши усі авіарейси, які проходять через Білорусь.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

На кордоні з Польщею продають місця у черзі

Ціна становить 10 тисяч доларів

14 години тому

Трагедія на Львівщині: обвал стіни будинку забрав життя маленької дитини

Львівський район: під час ремонтних робіт стіна будинку обвалилась на дитину

14 години тому