Суспільство

53 донори здали кров у мобільному центрі крові на Рясному у Львові

23 травня ДонорUA провели донацію крові на мікрорайоні Рясне у Львові. Процедуру проводили у мобільному центрі крові — бладмобілі. 53 донори здали кров для військових і цивільних пацієнтів Львівщини. Забір здійснювали фахівці Міського центру служби крові Першого територіального медичного об’єднання м. Львова.

Про це пише Четверта студія.

«Львову пощастило бути далеко від фронту, і саме тут можна випробовувати ініціативи, котрі зможуть принести користь і в інших містах. Завдяки мобільному центру крові ми можемо проводити донації в будь-якій точці Львова, і люди радо здають кров, коли це ще й зручно. Дякуємо мешканцям Рясного за врятовані життя!», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA, Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України» та співавторка Закону України «Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові».

Донорів пригощала мережа «Львівські круасани», а воду для донації надала компанія BonAqua.

Мобільний центр крові має п’ять ліжок для донорів та зручне місце для відпочинку до та після процедури. Є міні-лабораторія та локація для консультування з лікарем. На виїзді автобуса крові працює четверо кваліфікованих медиків, які супроводжують донорів упродовж усього процесу — від підготовки здачі крові до післяпроцедурного періоду. Для зберігання крові пацієнтів є спеціальний холодильник.

Кожна донація рятує до трьох життів. Реєструйтеся на ДонорUA, аби стежити за анонсами наступних подій в особистому кабінеті, та здавайте кров зручно.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик
Tags: кров

Recent Posts

На Львівщині прикордонники проводять набір фахівців для заміщення вакантних посад

 Держприкордонслужба цінує та поважає кожного прикордонника, піклується про особовий склад, удосконалює систему соціального забезпечення

10 хв. тому

Мешканець Львівщини з російським громадянством переправляв чоловіків за кордон

Організація незаконного перетину держкордону за 11 000 доларів США

14 хв. тому

БЕБ заблокувало роботу одного з найбільших платників податків Західної України

Детективи Бюро економічної безпеки позбавили державу податкових надходжень як мінімум на мільярд гривень

18 години тому

У Львові жінка поранила ножем свого знайомого

За скоєне жительці Львова віком 34 роки загрожує покарання - позбавлення волі на строк до…

1 день тому

Розпуста на 16 мільйонів: у Львові викрили спільноту сутенерів

Для їхньої безперебійної роботи зловмисники створили кол-центр, який рекламував надання інтимних послуг та оформляв замовлення

1 день тому