Суспільство

16-річна українка відмовилася прибрати прапор “Азову” на нагородженні в Угорщині

Українська боксерка Діана Петренко розповіла подробиці скандального інциденту, який стався з нею на міжнародному турнірі Bornemissza-2022 в Угорщині.

16-річна українка стала срібною призеркою змагань. Під час церемонії нагородження спортсменка з Черкас розгорнула прапор полку “Азов”, який героїчно тримав оборону Маріуполя від російський окупантів. Проте це не сподобалося організаторам турніру, вони негайно попросили Діану його сховати.

Як виявилося, боксерка проігнорувала ганебні вимоги організаторів та тримала прапор в руках впродовж усієї церемонії нагородження. Про це Петренко розповіла в інтерв’ю Федерації боксу України, пише Четверта студія з посиланням на ТСН.

“Я тренуюсь в залі, що носить ім’я Героя України Сергія Амброса, який служив у батальйоні “Азов”. Вийшовши на церемонію нагородження з прапором полку “Азов”, я хотіла вшанувати Сергія Амброса та всіх загиблих захисників України… Організаторам мій вчинок не сподобався, вони двічі просили сховати прапор, але я до них не дослухалась і тримала прапор в руках упродовж усієї церемонії нагородження”, – зазначила Діана.

Також Петренко заявила, що виграну медаль присвятила всім захисникам України, серед яких є і члени її родини. Хрещений батько дівчини Сергій Оношенко загинув у боях з російськими окупантами за Гостомель, а її дядько Григорій Федотов зараз воює на фронті.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

«Домівку врятованих тварин» у Львові закривають: причина

Центри порятунку тварин припиняють свою діяльність

5 години тому

Львівська облрада до Дня Європи організувала квест

у Почесному консульстві Нідерландів команда мала зробити якомога більше паперових тюльпанів, біля Почесного консульства Франції…

6 години тому

На трасі з Польщею п’яний водій вчинив ДТП

Нетверезому водію, що спричинив ДТП на автодорозі «Львів-Шегині», обрано запобіжний захід

7 години тому

На Львівщині повідомлено про підозру начальнику кар’єру

Незаконний видобуток піску

8 години тому

Офіційно відкрито 5 хвилю стажування молоді у Львівській ОВА

Впродовж наступних 3 місяців стажери здобуватимуть новий практичний досвід, знання і навички, необхідні для роботи…

11 години тому