Політика

“Слуги народу” внесли в Раду два нових русифікаторських законопроекти (ВІДЕО)

У Раду внесено два нових русифікаторських законопроєкти авторства народного депутата від “Слуги народу” Микити Потураєва. Документи передбачають відтермінування переходу вітчизняної кіно- і телепродукції на українську мову.

Про це у коментарі журналістам заявив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Володимир В’ятрович, передає Четверта студія з посиланням на Прямий.

“Через силу і ламання регламенту “Слуги народу” намагались провести русифікаційні правки Потураєва (до законопроєкту №4107 – ред.). Боротьба триває, оскільки в порядок денний сесії включено два русифікаційні законопроєкти, співавтором яких є пан Потураєв. Ці закони передбачають відтермінування переходу на українську мову телебачення, серіалів та інших телепродуктів”, – сказав депутат.

В’ятрович також зазначив, що причиною відтермінування україномовної трансляції в кіно і на телебаченні вказується пандемія коронавірусу. Через це, мовляв, можна знімати фільми та серіали тільки російською. А україномовні – лише після річної відстрочки.

“Очевидно, що ця відстрочка потрібна, аби і далі заробляти на торгівлі з Росією й поширювати русифікацію в Україні” – сказав політик.

Як відомо, депутати від “Слуги народу” хотіли скасувати перехід кіно- і телепродукції на українську мову шляхом внесення правки до законопроєкту про забезпечення незалежності Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, який буде розглядатися в парламенті 15 червня.

Раніше представники телеіндустрії України закликали депутатів припинити атаки на мовний закон.

Нагадаємо, “Євросолідарність” не дала внести в порядок денний антиукраїнські зміни до закону про мову.

Читайте також: Комерція та малоросійство. Навіщо владі забороняти норми мовного закону про українське кіно.

Крім того, Петро Порошенко переконаний, що депутати з монобільшості лобіюють законопроєкти, спрямовані проти підтримки української мови у кіновиробництві.

Нагадаємо, народний депутат з фракції “Європейська Солідарність” Володимир В’ятрович заявив, президент України Володимир Зеленський і його партія “Слуга народу” розпочали найнахабніший за час свого правління наступ на українську мову.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Львів та Фрайбург розширюють співпрацю

обговорили нові проєкти

9 години тому

Синоптики застерігають про надзвичайну пожежну небезпеку на 4 – 6 травня

у Львівській громаді зафіксували уже 50 пожеж в екосистемах, з них 18 – великі, площа горіння яких…

9 години тому

Комунальне підприємство “Зелене місто” очолив Олександр Єгоров

Найголовніші проекти підприємства “Зелене місто” — будівництво механіко-біологічного комплексу з переробки ТПВ та рекультивація Грибовицького…

9 години тому